Ataman: ”Uzatma bölümünde yorulduk...”

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi beşinci hafta maçında Fenerbahçe’ye 79-86 mağlup olan Anadolu Efes’te baş antrenör Ergin Ataman karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Maçın ilk bölümünde Fenerbahçe iyi başladı. Biz özellikle savunmada ribauntlarda dengeyi sağlayamadık. Sonrasında reaksiyon verdik. Maç boyunca birkaç defa kırılma noktası olmasına rağmen hepsinde karşılık verip maça tutunduk ve en önemli yerde de öne geçtik, maçın son 20 saniyesinde. Orada yüksek postta Dunston kaçırıp sonra Kalinic’e üçlüğü attırınca maç uzatmaya gitti. Yorulduk, baktığınız zaman dakikalara, özellikle uzun rotasyonunda ligde biraz sıkıntımız var. Fenerbahçe biraz daha tecrübeli oyunculara sahip uzun rotasyonunda. Biz bu akşam Dunston ve Moerman’ı neredeyse tüm maç boyunca oynattık, uzatmalarda yorulduk. Güzel maç oldu. İzleyenler de keyif almıştır. Fenerbahçe’yi kutluyorum.”

Oyuncumuz Bryant Dunston ise toplantıda şöyle konuştu: “Aslında kazanacak kadar iyi oynadık. Ancak özellikle maçın sonunda ve uzatmada hücumda yapmamız gereken işleri yapamadık. Fenerbahçe'ye faul çizgisinde kolay sayılar verdik. Fenerbahçe gibi iyi bir takımla oynuyorsanız rakibinize kolay hiçbir şey vermemeniz gerekiyor. Takım olarak savaştığımızı görmek güzel ama maçı kazanmak için buradayız. Dolayısıyla bir dahaki sefere sahaya çıktığımızda daha iyi olmamız gerekiyor.”

Etiketler:
  • Fenerbahçe
  • Bryant Dunston
  • Ergin Ataman