Ataman: ”Uzatmada daha akıllı oynadık ve kazandık...”

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 17. hafta maçında Darüşşafaka Tekfen’i 95-86 mağlup eden Anadolu Efes’te baş antrenör Ergin Ataman karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

"Güzel bir lig maçı oldu. Bütün bir maç boyunca biz kaçtık, onlar kovaladılar. Darüşşafaka Tekfen'in karakteri olmuş durumda bu, Euroleague'de de maçları bırakmıyorlar. Son topta da yakalandık, kaybedebilirdik de son top onlardaydı. Uzatmada daha akıllı oynadık ve sonuçta da galip geldik. Önemli bir galibiyet. Kendi sahasında sert ve etkili basketbol oynuyor Darüşşafaka Tekfen. Biz de bu tip sert ve agresif savunmalara karşı daha iyi organize olmamız gerekiyor. Normal düzen içerisinde çok iyi gidiyoruz ama sertlik başlayınca çok hata yapıyoruz. Bugün de oyun kurucularımız çok hata yaptı. Euroleague öncesi bunu düzeltmemiz lazım. Euroleague'de de her hafta final maçı sertliğinde geçiyor. Taraftarımız bu sezon bize çok büyük destek oluyor. Onların her zamanki itici gücüne Herbalife Gran Canaria karşısında da ihtiyacımız var. Dokuz maç kala her maçı aynı sertlikte, aynı kararlılıkta olmamız gerekiyor."

Başarılı oyuncumuz Vasilije Micic ise maçtan sonra basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı: "Bizim için kolay bir maç olmadı. Darüşşafaka Tekfen iyi basketbol oynuyor, özellikle ikinci devrede iyi oynadılar. Maçtan önce Euroleague'de de oynayan bir takıma karşı oynayacağımızı biliyorduk. Ama maçı kazandığımız için mutluyuz. Gran Canaria maçıyla ilgili olarak da umuyorum ki bugün oynadığımızdan daha iyi oynayıp, evimizdeki galibiyet serimizi devam ettirmek istiyoruz."

Etiketler:
  • Ergin Ataman
  • Vasilije Micic