Ataman: ''Yeteri derecede direnç koyamadık...''

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi play-off yarı final ilk maçında Tofaş’a deplasmanda 63-91 mağlup olan Anadolu Efes’te baş antrenör Ergin Ataman karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Tofaş’ı kutluyorum. Bu akşam bizden çok daha iyi oynadılar. Özellikle motivasyon olarak çok daha hazır gelmişler maça. Biz ise yeteri derecede direnç koyamadık. Özellikle maçın ilk yarısında savunmada büyük hatalar yaptık. Her pozisyonda bire birde yenildik ve maçın temposunu Tofaş’a kaptırdık. Zaten ikinci yarının başında bu şekilde farka gittiler. Kutluyorum onları. Tabi ki play-off serileri uzun seriler ama bizim mutlaka motivasyonumuzu artırmamız gerekiyor. Aynı sertliği sahaya yaymamız gerekiyor. Yoksa Tofaş şu an oynadığı bu sert basketbolla çok büyük bir avantaj yakalamış durumda...”

Takım kaptanımız Doğuş Balbay ise toplantıda şöyle konuştu: “Bu şekilde oynarsak maçları kazanamayız, özellikle deplasmanda olan maçları. O yüzden bundan sonraki maçlarda takım olarak hem daha motivasyonlu hem de daha sert oynamamız gerekiyor. Bu maçtan çıkartacağımız çok ders var ama uzun bir serideyiz. Başımızı önümüze eğmemize gerek yok, güçlü kalıp, basketbol kuralları çerçevesinde daha sert oynamamız gerekiyor.”

Etiketler:
  • Tofaş
  • Doğuş Balbay
  • Ergin Ataman