Ataman: “Zor bir seri oluyor, önemli bir galibiyet aldık...”

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi play-off yarı final üçüncü maçında Tofaş’ı 94-88 mağlup eden Anadolu Efes’te baş antrenör Ergin Ataman karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Seriyi 1-2’ye getirdik. Maçın başından itibaren agresif savuna planlamıştık. Nitekim Doğuş’la ilk iki maçın skoreri Henry’i bu akşam devre dışı bırakmaya çalıştık ve bunda da başarılı olduk. Maçın akışını lehimize çevirdik. Tek sıkıntımız ribauntlardı. Morgan’ın bire birlerinde sıkıntı yaşadık. İkinci yarıda özellikle oyun sıkıştığında McCollum devreye girdi. Bugün iyi oynadı, insiyatif aldı. Sonuçta da galip gelmeyi başardık. Zor bir seri oluyor. Bursa’daki ilk maçta hazırlıksız yakalanmıştık. Maçlar sert geçiyor. Önemli bir galibiyet aldık. Tofaş’ı tebrik ederim. İyi bir mücadele ortaya koyuyorlar. Şimdi seriyi 2-2’ye getirmeye çalışacağız.”

Kaptanımız Doğuş Balbay ise toplantıda şöyle konuştu: “Öncelikle istatistik kağıdına ribauntlara baktım, 40-29’luk üstünlüğümüz var. Ayrıca 18 de hücum ribaundu almışız. Sonuçta evimizi korumayı bildik. Evimizde kaybetmememiz gerekiyor. Hataya yer yok. Biz Bursa’ya döneceğimizi biliyoruz, bu hırsla çıktık maça. Taraftarımızın da desteğiyle birlikte maça çok iyi başladık. İstediğimiz bir galibiyet oldu. Yarın yine çalışmaya devam edeceğiz. Cumartesi günü de mutlaka kazanmalıyız ki, Bursa’ya gidelim. Hedefimiz seriyi son maça taşımak. Tofaş’ı da tebrik ederim, çok iyi mücadele ettiler.  Biz daha fazla konsantre olduk ve daha az hatalı oynadık.”

Etiketler:
  • Doğuş Balbay
  • Ergin Ataman