Avrupa Kupalarındaki 600. Maçımızda Zalgiris Kaunas Deplasmanındayız...

Anadolu Efes, Turkish Airlines Euroleague dokuzuncu hafta karşılaşmasında 23 Kasım 2017, Perşembe günü Litvanya’nın Zalgiris Kaunas takımı ile deplasmanda mücadele ediyor. Zalgirio Arena’da oynanacak olan karşılaşma TSİ 21:00’de başlayacak ve beIN Sports 3 ile beIN Sports Haber ekranlarından naklen yayınlanacak.

Anadolu Efes, Zalgiris Kaunas karşılaşmasında sahaya A Milli Takım'da mücadele edecek Doğuş Balbay ve Birkan Batuk'tan yoksun çıkacak. Yeni transferimiz Zoran Dragic ise görev verilmesi halinde mücadelede forma giyebilecek.

Avrupa arenasındaki 600. maçına çıkacak olan takımımız, bugüne kadar Avrupa kupalarında oynadığı 599 karşılaşmada 335 galibiyet ve 264 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 55,9) aldı.

2001-02 sezonundan itibaren katıldığı Turkish Airlines Euroleague’de ise 352. maçına çıkacak olan Anadolu Efes, bu kupada bugüne kadar oynadığı 351 karşılaşmada 178 galibiyet ve 173 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 50,7) elde etti.

Anadolu Efes ile Zalgiris Kaunas Avrupa kupalarında bugüne kadar 14 kez karşılaşırken, takımımız beş galibiyet ve dokuz mağlubiyet aldı. İki ekip arasında FIBA organizasyonlarında oynanan dört maçta takımımız bir galibiyet ve üç mağlubiyet elde ederken, Turkish Airlines Euroleague’de iki takım arasında oynanan 10 karşılaşmada takımımız dört galibiyet ve altı mağlubiyet elde etti.

Turkish Airlines Euroleague’in sekizinci haftasında Anadolu Efes, Yunanistan’ın Panathinaikos Superfoods takımına Sinan Erdem Spor Salonu’nda 82-81 mağlup olmuş, Zalgiris Kaunas ise İspanya’nın Baskonia Vitoria Gasteiz takımına evinde 97-77 yenilmişti. Euroleague’de sekizinci hafta sonunda Anadolu Efes iki galibiyet ve altı mağlubiyet ile 15. sırada, Zalgiris Kaunas ise dört galibiyet ve dört mağlubiyet ile sekizinci sırada yer alıyor.

Etiketler:
  • Anadolu Efes
  • Zalgiris Kaunas
  • Turkish Airlines Euroleague