Avrupa’da Türk derbisinde konuğumuz Fenerbahçe...

Anadolu Efes Euroleague 2014-15 sezonu Top 16 F Grubu yedinci hafta karşılaşmasında 13 Şubat 2015, Cuma günü Fenerbahçe’yi konuk ediyor. Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanacak olan karşılaşma 20.15’te başlayacak ve Lig TV 3 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Avrupa Arenası’ndaki 521. maçına çıkacak olan takımımız, bugüne kadar Avrupa Kupaları’nda oynadığı 520 karşılaşmada 298 galibiyet ve 222 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 57,3) aldı.

2001-02 sezonundan itibaren katıldığı ULEB Avrupa Ligi’nde ise 273. maçına çıkacak olan Anadolu Efes bu kupada bugüne kadar oynadığı 272 karşılaşmada 141 galibiyet ve 131 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 51,8) elde etti.

Anadolu Efes ile Fenerbahçe bugüne kadar Avrupa Kupaları’nda dört kez karşılaşırken, bir karşılaşma Anadolu Efes, üç karşılaşma Fenerbahçe galibiyeti ile sona erdi.

Euroleague’de Top 16 F Grubu altıncı haftasında Anadolu Efes EA Milano takımını deplasmanda 73-71 mağlup etmiş, Fenerbahçe ise İspanya’nın Laboral Kutxa takımını 91-90 yenmişti. Anadolu Efes altı haftanın ardından dört galibiyet ve iki mağlubiyet ve averaj ile dördüncü, Fenerbahçe ise yine dört galibiyet ve iki mağlubiyet ile üçüncü sırada bulunuyor.

Efes’te Genel Direktör Engin Özerhun karşılaşma ile ilgili görüşlerini şöyle açıkladı: “Bilindiği gibi geçtiğimiz hafta İtalya’nın EA Milano takımını deplasmanda zorlu bir mücadelenin ardından mağlup etmiştik. Şimdi Olympiacos ve Milano galibiyet serimizi sürdürmek istiyoruz. Bu haftaki konuğumuz Fenerbahçe kaliteli oyunculardan kurulu iyi bir ekip. Onlar da çeyrek finale yükselmek için savaşıyorlar. Biz de bir üst tura adım atmak için öncelikle ilk dört takım arasında yerimizi sağlamlaştırmak, sonrasında da grubumuzu bitirebileceğimiz en üst noktada tamamlamak amacındayız. Bunun için de kalan maçlarımızdan maksimum sayıda galibiyet çıkarmak istiyoruz...”

Etiketler:
  • euroleague
  • Fenerbahçe