“Bir Kitap da Sen Getir” kampanyası devam ediyor...

 

Anadolu Efes Spor Kulübü geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Kütüphaneler Haftası kapsamında “Bir Kitap da Sen Getir” kampanyasına imza atacak. Anadolu Efes, 28 Mart’ta oynanacak İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşması için basketbolseverlerden bilet almak yerine kitap getirmelerini isteyecek. Toplanan kitaplar, Türkiye genelindeki ihtiyacı olan okullara bağışlanacak. Kampanyanın elçiliğini ise kendisi de kitap okumayı çok seven Anadolu Efes Spor Kulübü basketbolcularından Birkan Batuk üstleniyor. Kampanyaya destek vermek isteyenler ayrıca Mart ayında oynanacak Cedevita Zagreb ve Unicaja Malaga karşılaşmaları için Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oluşturulacak bağış noktaları ile Anadolu Efes Spor Kulübü partneri hepsiburada.com’un kampanyaya özel hazırlayacağı kitap bağışı sayfası ve Kulüp partnerlerinden Kahve Dünyası’nın İstanbul’da bulunan mağazalarına da bağış yapabilecekler.

Anadolu Efes, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Kütüphaneler Haftası kapsamında “Bir Kitap da Sen Getir” kampanyasına imza atacak. Anadolu Efes Spor Kulübü partnerlerinin de katkı sağlayacağı kampanya ile çocukların okuma alışkanlığı kazanması konusunda farkındalık yaratılırken, kütüphanesi olmayan okullarda bu alanda çalışmalar yürütülmesi için motivasyon oluşturulması hedefleniyor.  

“Bir Kitap da Sen Getir” kampanyası, 28 Mart’ta Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanacak Anadolu Efes - İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasında uygulanacak. 2015 yılında 3.406 kitap toplayarak, 7 Bölgede 7 Okulda ihtiyacı olan öğrencilerle buluşturan Anadolu Efes, bu yıl partnerlerinin katkısıyla bu sayıyı önemli oranda artırmayı hedefliyor. Kitap bağışı yaparak 28 Mart’taki İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasını Abdi İpekçi Spor Salonu’nda izlemek isteyen basketbolseverler, dört farklı yöntemle diledikleri kadar kitabı bağışlayabilecekler.

  • 18 Mart’ta oynanacak Cedevita Zagreb ve 25 Mart’ta oynanacak Unicaja Malaga karşılaşmaları için Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oluşturulacak bağış noktalarına giderek,
  • Anadolu Efes Spor Kulübü partneri hepsiburada.com’un kampanyaya özel hazırladığı kitap bağışı sayfasını ziyaret ederek,
  • Kulüp partnerlerinden Kahve Dünyası’nın İstanbul’da bulunan mağazalarına giderek,
  • 28 Mart 2016 tarihinde oynanacak İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasına kitaplarla gelerek.

Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı’nın da desteği ile karalanmamış, boyanmamış ve iyi durumda olan ilköğretim seviyesindeki kitaplar toplanarak Türkiye genelindeki ihtiyaç sahibi okullara bağışlanacak. Kampanyanın elçiliğini ise kendisi de kitap okumanın faydalarını benimsemiş olan başarılı oyuncu Birkan Batuk üstlendi. Bu anlamlı sosyal sorumluluk projesinin sözcüsü Birkan Batuk, proje hakkındaki görüşlerini şu şekilde dile getirdi:

“Hayatta bize yol gösteren yardımcılardan biri de kitaplar. Bazen kitaplar içinde kaybolmak gerekir. Bu kayboluş sayesinde başka dünyaları da öğreniriz. Kitaplar hayatımın önemli bir parçası. Kitap okumayı gerçekten çok önemsiyorum ve seviyorum. Özellikle çocukların ve gençlerin kitap okumaya olan ilgilerinin artmasını ve okumanın eşsiz faydalarının farkına varmalarını istiyorum. Bu nedenle tüm basketbolseverleri, bağış kampanyamıza destek olmaya davet ediyorum.”

Anadolu Efes Spor Kulübü, her alanda sosyal sorumluluk projeleri yaratarak, basketbol heyecanını ve sevgisini yaygınlaştırmaya devam edecek.

Etiketler:
  • Anadolu Efes
  • Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı