BSL’nin 29. Haftasında Konuğumuz İstanbul BBSK...

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin 29. hafta maçında İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü’nü konuk ediyoruz. 4 Mayıs 2019, Cumartesi günü Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak olan karşılaşma 15:15’te başlayacak ve Tivibuspor 2 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin 19. hafta erteleme maçında Anadolu Efes, Adatıp Sakarya Büyükşehir Belediye’yi deplasmanda 99-62 mağlup etmiş, İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü ise 28. hafta maçında Gaziantep Basketbol’a evinde 65-94 yenilmişti. Ligde 28. haftanın ardından Anadolu Efes 21 galibiyet ve üç mağlubiyet ile ikinci, İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü ise altı galibiyet ve 20 mağlubiyet ile 13. sırada bulunuyor.

Bilindiği gibi Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin 27. haftasında Tofaş ve 28. haftasında Pınar Karşıyaka ile oynayacağımız maçlar, Turkish Airlines Euroleague’de Barcelona Lassa ile oynadığımız play off karşılaşmaları nedeniyle ertelenmişti.

Ligin ilk yarısında iki takım arasında Cebeci Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı takımımız 93-80 kazanmıştı.

Anadolu Efes, İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü maçı ile birlikte Türkiye’deki 1507. resmi maçına çıkacak. Takımımız, bugüne kadar Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde 1373, Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda 22, Türkiye Kupası’nda 108, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Kupası’nda iki ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Kupası’nda bir kez mücadele etti.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde 1374. maçına çıkacak olan Anadolu Efes, birinci ligde bugüne kadar oynadığı 1373 karşılaşmada 1060 galibiyet, 310 mağlubiyet ve 3 beraberlik elde etti. (galibiyet yüzdesi: % 77,20)

Anadolu Efes, İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü ile bugüne kadar Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde oynadığı dokuz karşılaşmada sekiz galibiyet ve bir mağlubiyet elde etti.

Etiketler:
  • Anadolu Efes
  • Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi
  • İstanbul BBSK