BSL’nin İkinci Haftasında Beşiktaş Sompo Japan’a Konuk Oluyoruz...

Basketbol Süper Ligi ikinci hafta maçında Beşiktaş Sompo Japan’a konuk oluyoruz. 7 Ekim 2019, Pazartesi günü Akatlar Kültür ve Spor Kompleksi’nde oynanacak olan karşılaşma 20:00’de başlayacak ve Tivibuspor 2 ile TRT Spor ekranlarından naklen yayınlanacak.

Basketbol Süper Ligi’nin ilk haftasında Anadolu Efes, Ormanspor’u Sinan Erdem Spor Salonu’nda 93-82 mağlup etmiş, Beşiktaş Sompo Japan ise Bahçeşehir Koleji’ni deplasmanda 80-75 yenmişti. Ligde ilk haftanın ardından Anadolu Efes bir galibiyet ve averaj ile dördüncü, Beşiktaş Sompo Japan da bir galibiyet ve averaj ile yedinci sırada yer alıyor.

Anadolu Efes, Beşiktaş Sompo Japan maçı ile birlikte Türkiye’deki 1525. resmi maçına çıkacak. Takımımız, bugüne kadar Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde 1390, Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda 23, Türkiye Kupası’nda 108, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Kupası’nda iki ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Kupası’nda bir kez mücadele etti.

Basketbol Süper Ligi’nde 1391. maçına çıkacak olan Anadolu Efes, ligde bugüne kadar oynadığı 1390 karşılaşmada 1074 galibiyet, 313 mağlubiyet ve 3 beraberlik elde etti. (galibiyet yüzdesi: % 77,27)

Anadolu Efes, Beşiktaş Sompo Japan ile bugüne kadar oynadığı 121 karşılaşmada 86 galibiyet ve 35 mağlubiyet aldı.

İki ekip arasında Basketbol Süper Ligi’nde oynanan 112 karşılaşmanın 79’unda takımımız galip gelirken, iki ekip arasında Türkiye Kupası’nda bugüne kadar oynanan sekiz karşılaşmanın yedisi Anadolu Efes, biri Beşiktaş Sompo Japan lehine sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda bugüne kadar Anadolu Efes ile Beşiktaş Sompo Japan arasında oynanan tek karşılaşmada ise gülen taraf Beşiktaş Sompo Japan oldu.

Etiketler:
  • Anadolu Efes
  • Beşiktaş Sompo Japan
  • Basketbol Süper Ligi