BSL’de Galatasaray Odeabank’a konuk oluyoruz...

Anadolu Efes, Spor Toto Basketbol Süper Ligi 29. hafta maçında Galatasaray Odeabank’a konuk oluyor. 7 Mayıs 2017, Pazar günü Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanacak olan karşılaşma 16:00’da başlayacak ve NTV Spor ekranlarından naklen yayınlanacak.

Turkish Airlines Euroleague’de Olympiacos ile oynadığı play off karşılaşmaları nedeniyle Anadolu Efes’in Spor Toto Basketbol Süper Ligi’nin 27. haftasında Darüşşafaka Doğuş ve 28. haftasında Fenerbahçe ile oynayacağı karşılaşmalar ertelenmişti. Spor Toto Basketbol Süper Ligi’nde iki maçı eksik Anadolu Efes 22 galibiyet ve dört mağlubiyet ile üçüncü sırada yer alırken, ligin 28. hafta erteleme maçında Darüşşafaka Doğuış’a 78-69 yenilen Galatasaray Odeabank ise 17 galibiyet ve 11 mağlubiyet ile altıncı sırada yer alıyor.

İki ekibin ligin ilk yarısındaki randevusunda Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada takımımız sahadan 80-77 galip ayrılmıştı.

Anadolu Efes, Galatasaray Odeabank maçı ile birlikte Türkiye’deki 1429. resmi maçına çıkacak. Takımımız Spor Toto Basketbol Ligi’nde bugüne kadar 1302, Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda 21, Türkiye Kupası’nda 102, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Kupası’nda iki ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Kupası’nda bir kez mücadele etti.

Spor Toto Basketbol Süper Ligi’nde 1303. maçına çıkacak olan Anadolu Efes birinci ligde bugüne kadar oynadığı 1302 karşılaşmada 1010 galibiyet, 289 mağlubiyet ve 3 beraberlik elde etti. (galibiyet yüzdesi: % 77,57)

Anadolu Efes, Galatasaray Odeabank ile bugüne kadar oynadığı 101 karşılaşmada 74 galibiyet ve 27 mağlubiyet aldı.

İki ekip arasında Türkiye Ligi’nde oynanan 92 karşılaşmanın 66’sında takımımız galip gelirken, iki ekip arasında Türkiye Kupası’nda bugüne kadar oynanan sekiz karşılaşmanın yedisi Anadolu Efes, biri Galatasaray Odeabank lehine sona erdi.

Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda bugüne kadar Anadolu Efes ile Galatasaray Odeabank arasında oynanan tek karşılaşmada ise gülen taraf Anadolu Efes oldu.

Etiketler:
  • Galatasaray Odeabank