BSL’de İlk Yarının Son Maçında Galatasaray Odeabank İle Karşılaşıyoruz...

Anadolu Efes, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 15. hafta maçında Galatasaray Odeabank’ı konuk ediyor. 14 Ocak 2018, Pazar günü Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak olan karşılaşma 19:30’da başlayacak ve NTV Spor ekranlarından naklen yayınlanacak.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin 14. haftasında Anadolu Efes, Gaziantep Basketbol’u deplasmanda 74-66 mağlup etmiş, Galatasaray Odeabank ise Banvit’e evinde 91-72 yenilmişti. Ligde 14. haftanın ardından Anadolu Efes dokuz galibiyet ve beş mağlubiyet ile sekizinci, Galatasaray Odeabank ise beş galibiyet ve dokuz mağlubiyet ile 10. sırada bulunuyor.

Anadolu Efes, Galatasaray Odeabank maçı ile birlikte Türkiye’deki 1454. resmi maçına çıkacak. Takımımız Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde bugüne kadar 1327, Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda 21, Türkiye Kupası’nda 102, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Kupası’nda iki ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Kupası’nda bir kez mücadele etti.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde 1328. maçına çıkacak olan Anadolu Efes birinci ligde bugüne kadar oynadığı 1327 karşılaşmada 1023 galibiyet, 301 mağlubiyet ve 3 beraberlik elde etti. (galibiyet yüzdesi: % 77,09)

Anadolu Efes, Galatasaray Odeabank ile bugüne kadar oynadığı 105 karşılaşmada 77 galibiyet ve 28 mağlubiyet aldı.

İki ekip arasında Türkiye Ligi’nde oynanan 96 karşılaşmanın 69’unda takımımız galip gelirken, iki ekip arasında Türkiye Kupası’nda bugüne kadar oynanan sekiz karşılaşmanın yedisi Anadolu Efes, biri Galatasaray Odeabank lehine sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda bugüne kadar Anadolu Efes ile Galatasaray Odeabank arasında oynanan tek karşılaşmada ise gülen taraf Anadolu Efes oldu.

Etiketler:
  • Anadolu Efes
  • Galatasaray Odeabank
  • Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi