Çift Maç Haftasına Monaco’da Başlıyoruz...

Turkish Airlines Euroleague sekizinci hafta maçında 14 Kasım 2023, Salı günü AS Monaco takımına konuk oluyoruz. Salle Gaston Medecin’de oynanacak olan karşılaşma TSİ 21:00’de başlayacak ve S Sport 2 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Avrupa arenasındaki 809. maçına çıkacak olan takımımız, bugüne kadar Avrupa kupalarında oynadığı 808 karşılaşmada 458 galibiyet ve 350 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 56,7) aldı.

2001-02 sezonundan itibaren katıldığı Turkish Airlines Euroleague’de ise 561. maçına çıkacak olan Anadolu Efes, bu kupada bugüne kadar oynadığı 560 karşılaşmada 301 galibiyet ve 259 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 53,8) elde etti.

Anadolu Efes ile AS Monaco, Avrupa kupalarında bugüne kadar altı kez karşılaşırken, takımımız üç galibiyet ve üç mağlubiyet aldı. İki ekip arasında FIBA organizasyonlarında oynanan iki karşılaşmada iki ekip de birbirlerini birer kez mağlup ederken, Turkish Airlines Euroleague’de iki takım arasında oynanan dört karşılaşmada ise takımımız iki galibiyet ve iki mağlubiyet aldı.

Turkish Airlines Euroleague’in yedinci haftasında Anadolu Efes Litvanya’nın Zalgiris Kaunas takımını Sinan Erdem Spor Salonu’nda 86-82 mağlup etmiş, AS Monaco ise Fransa’nın LDLC Asvel Villeurbanne takımını evinde 80-70 yenmişti. Euroleague’de yedinci haftanın ardından Anadolu Efes üç galibiyet ve dört mağlubiyet ile 13., AS Monaco ise beş galibiyet ve iki mağlubiyet ile dördüncü sırada yer alıyor.