Doğuş Balbay: ''Slovenya kampı çok verimli geçti...''

Basketbol 2014-15 sezonu öncesinde hazırlıklarını sürdüren Anadolu Efes’te başarılı oyuncu Doğuş Balbay, Slovenya kampı ve yeni sezon hakkındaki görüşlerini internet sitemize içtenlik ile açıkladı...

- Doğuş, A Milli Takım’ın aday kadrosunda yer aldıktan sonra Anadolu Efes’in Slovenya kampına katıldın. Slovenya kampı nasıl geçti?

“Bilindiği gibi A Milli Takım kampından dolayı Anadolu Efes’in Slovenya kampına ilk hafta sonunda dahil oldum. Slovenya’ya gittiğimde temponun ne kadar yüksek olduğunu ve antrenman ciddiyetinin farkına vardım. Zaten milli takım kampında bir aydan fazla bir süre çalıştım, bu yüzden Slovenya’daki kamp temposuna ve disipline alışmakta hiç güçlük çekmedim. Takımdaki arkadaşlık ortamımız çok iyi. Çalışma disiplini ve detaylara verdiğimiz önem tüm kamp boyunca üst seviyede idi. Kampta takım olarak çok çalıştık. Bazı takım arkadaşlarımızın küçük sakatlıkları oldu ama tüm oyuncular Slovenya’da büyük bir özveri ile çalıştı. Slovenya kampı bizim için çok verimli geçti...”

- Yeni antrenör ve yeni takım oluşumu hakkındaki görüşlerini alabilir miyiz?

“Evet, öncelikle böyle bir efsane antrenör ile çalışmak takımımızdaki en gencinden en tecrübelisine tüm oyuncular için çok büyük bir şans. Biz de hocamızdan ve onun tecrübelerinden faydalanmak için onun anlattığı detaylara çok büyük bir önem veriyoruz ve sahada uygulamaya çalışıyoruz. Milli takımlardan aramıza katılacak arkadaşlarımız ile beraber takımımızın kimyası ve sinerjisi artacak. Antrenörümüzün bize anlattığı detayları ve takımımıza uygulatmak istediği sistemi en iyi şekilde öğrenip tüm sezon boyunca sahaya yansıtmak için çok çalışıyoruz. Bu sezon başlamadan önce de alışkanlık edinmemiz gereken bir konu tabi ki kazanmak...”

- Slovenya’da Anadolu Efes dört hazırlık maçı yaptı. Bu karşılaşmaları değerlendirir misin?

“Slovenya’da hazırlık maçlarında karşılaştığımız rakipler Slovenya ve Polonya’nın önde gelen takımları. Biz yeni sezon öncesinde ilk hazırlık maçlarımızı Slovenya’da yaptık. Eksik kadro ile mücadele etmemize rağmen hem genç arkadaşlarımızın özverisi hem de var olan arkadaşlık ortamı ile bu maçları en iyi şekilde tamamlamaya çalıştık ve üç galibiyet aldık. Aslında önemli olan bu maçlarda galibiyetten ziyade ilk etapta kendimizi görmek, eksiklerimizi tespit edip onların üzerinde daha fazla çalışmak ve hem Türkiye Ligi’nde hem Euroleague’de bu hatalarımızı minimum seviyeye indirmek...”

- Türkiye Kupası Elemeleri’nin başlamasına yaklaşık üç haftalık bir süre var. Hemen ardından da Türkiye Ligi ve Euroleague start alıyor. Önümüzdeki süreç içinde Anadolu Efes’in güçlü takımlar ile yapacağı hazırlık karşılaşmaları var. Yeni sezon öncesindeki son dönemeç hakkındaki görüşlerini alabilir miyiz?

“Milli takımlardan dönecek olan arkadaşlarımız ile beraber takımımızdaki taşlar yavaş yavaş yerine oturmaya başlayacak. Yeni bir takım olduğumuzdan dolayı tabi ki bu maçlarda yine eksiklerimiz ya da hatalarımız olacaktır. Ama zaten amacımız da bu hazırlık maçları ile birlikte bu hatalarımızı görüp telafi etmek. Her bir maçın bizim için ayrı bir önemi olacaktır. Ve her birini büyük bir ciddiyet ile oynayacağız. Bu hazırlık döneminde Euroleague’de mücadele eden takımlar ile yapacağımız maçlar da bize Avrupa arenasında kendimizi görmemiz açısından güzel bir referans olacaktır...”

- Önümüzdeki sezon Türkiye Ligi ve Euroleague hakkındaki görüşlerini rica etsek...

Türkiye Ligi’nde çok kaliteli transferler ile birlikte çok güçlü takımlar kuruldu. Kıyasıya bir mücadele olacak. Bizim hedefimiz her zamanki gibi ligi en üst sırada tamamlamak ve tabi ki hem Türkiye Ligi’ni hem de Türkiye Kupası’nı müzemize götürmek. Avrupa’da zor bir gruptayız. Orada da her maça adım adım konsantre olarak ilerlemek ve önümüzdeki engelleri aşarak Final Four’a kalmak istiyoruz...”

- Ekleyeceğin son bir cümle var mı?

“Yeni sezonda sakatlıklar yaşanmadan Anadolu Efes'in hem Türkiye Ligi'nde hem de Euroleague’de büyük başarılara imza atmasını diliyorum...”

Etiketler:
  • Doğuş Balbay