Dusan Ivkovic: “Basketbol son topa kadar devam eden bir oyun...”

Türkiye Basketbol Ligi 14. hafta maçında Beşiktaş’ı 78-77 mağlup eden Anadolu Efes’te başantrenör Dusan Ivkovic karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Çok zor bir maç oldu. İlk olarak takımımı kutlamak isterim. Genç bir takımız. Genç oyuncularımızın yanı sıra yeni bir oyun kurucu ile bugün ilk kez sahaya çıktık. İlk yarıda kötüydük, ikinci yarıda toparlandık ve ritim bulduk. Son topa kadar savaşarak kazandık. Görüldüğü gibi basketbol hiçbir zaman bitmiyor ve son topa kadar devam ediyor. Bu çok güzel. Diğer yandan takımımım fiziksel olarak çok hazır değildi. Çok top kaybı yaptık ve ritim bulamadık. Özellikle ilk çeyrekte ilk yedi dakikada sadece iki sayı bulduk. Bu bizim için problemdi. Beşiktaş çok iyi bir takım. Bu maça çok iyi başladılar, maçı bizim için zorlaştıran bir etken de onların savunmada çok iyi olmasıydı. İkinci yarıda daha dengeli oynadık ve özellikle hücumda ritmimizi bulduk. Bugün Matt Janning sayı bulamadı belki ama savunma gayretinden çok memnunum. İkinci yarıda rakip takım 14 hücum ribaundu aldı. Maç sonunda bu onların bir çok şans bulmasına neden oldu. Takım olarak maç sonlarına çalışmalıyız ve daha iyi olmak için çabalamalıyız.

Önümüzde zorlu bir takvim var. Laboral Kutxa ve Beşiktaş maçlarını kazanarak iki zor maçı arka arkaya kazandık. Şimdi önümüzde Euroleague’de Cuma günü Unicaja Malaga maçı var. Bu maça en iyi şekilde hazırlanmalıyız."

Anadolu Efes’in genç oyuncusu Furkan Korkmaz ise toplantıda şöyle konuştu: “Beşiktaş deplasmanı zor bir deplasman. Buraya gelen takımlar da bunu bilerek gelmeliler. Biz de bu maçın zor geçeceğinin farkındaydık. Euroelague’de Laboral Kutxa deplasmanında zorlu bir maç oynamıştık. O maçta olduğu gibi bu maça da kötü başladık. Sonunda maç toplarını iyi kullanarak geri geldik. Beşiktaş’ı tebrik ederim, iyi mücadele ettiler. Şimdi önümüzde Euroelague’de Unicaja Malaga maçı var, o maça en iyi şekilde hazırlanacağız...”

Etiketler:
  • Beşiktaş
  • Dusan Ivkovic
  • Furkan Korkmaz