Dusan Ivkovic: ''Büyük bir mücadele olacak...''

Euroleague 2015-16 sezonu Birinci Tur B Grubu beşinci hafta maçında 12 Kasım Perşembe günü Yunanistan’ın Olympiacos takımını konuk edecek olan Anadolu Efes’te baş antrenör Dusan Ivkovic karşılaşma ile ilgili görüşlerini şöyle açıkladı:

“Perşembe günü “haftanın maçında” Olympiacos’u konuk edeceğiz ve bundan mutluluk duyuyoruz. Haftanın maçına yakışır şekilde büyük bir mücadele olacak. Bu hafta bizim için gerçekten zorlu geçmeye aday. Altı gün içinde üç maç yapacağız. Bir diğer taraftan, sakatlığı olan oyuncularımızın bize katılması ile birlikte Olympiacos maçında tam kadro sahada olacağımızı düşünüyorum. Olympiacos çok tecrübeli bir takım. Son dört sezonda iki Euroleague şampiyonluğu kazandılar ve hemen her sene Final Four’a yükseliyorlar. Oyunu kontrolümüz altında tutmalıyız. Savunmamızı da iyileştirmeliyiz. Olympiacos, rakip takım şutlarını en iyi savunan takım ve genelde de savunması iyi olan bir ekip. Kazanmak için tüm gücümüzü ortaya koymalıyız...”

Anadolu Efes’in başarılı oyuncusu Jon Diebler ise karşılaşma ile ilgili şöyle konuştu: “Olympiacos gibi güçlü bir takım ile karşılaşacağız ve her iki takım için de zorlu bir karşılaşma olacak. Fiziksel olarak savaşmalıyız ve seyircimizin önünde kazanmak için elimizden gelenin en iyisini sahaya yansıtmalıyız. Euroleague’de evimizde oynadığımız son maçı kaybetmiştik. Daha fazla konsantre olmalıyız ve özellikle kendi evimizde bir daha kaybetmemeliyiz...”

Etiketler:
  • euroleague
  • olympiacos
  • Dusan Ivkovic
  • Jon Diebler