Dusan Ivkovic: “Genç oyuncularımız için iyi bir tecrübe oldu...”

Türkiye Basketbol Ligi play-off finali beşinci maçında Karşıyaka’ya 85-71 mağlup olan ve şampiyonluğu kaybeden Anadolu Efes’te başantrenör Dusan Ivkovic karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Her şeyden önce Karşıyaka takımını tebrik ederim. Bugün daha iyi oynayan taraftı. Bu, Türk basketbolu için çok iyi. 28 sene sonra şampiyon oldular ve İstanbul dışından bir takımın şampiyon olması Türk basketbolu için çok iyi. Karşıyaka iyi ve modern basketbol oynuyor. Saha avantajları olmadan Fenerbahçe ve Anadolu Efes gibi iki güçlü Euroleague takımını saf dışı bıraktılar. Takımımın yedi maç oynayacağını umuyordum. Takımım bu maça ne yazık ki hazır değildi. Öncelikle mental olarak hazır değildik. Mental olarak hazır olmak, kazanmak ve seriye devam etmek için çok önemli. İlk yarıda oyun bizim kontrolümüz altındaydı ama ikinci yarının başında üçüncü çeyrekte çok kötü oynadık ve kötü savunma yaptık. Bu periyodun skoru 26-12 aleyhimize gelişti. Takımım bu sezon Türkiye Kupası ve Türkiye Ligi’nde olmak üzere iki final oynadı. Euroleague’de de ilk sekiz takım arasına girdik. Takımım ve genç oyuncularım için çok iyi bir tecrübe oldu...”
 
Lacivert beyazlıların başarılı oyuncusu Cedi Osman ise toplantıda şöyle konuştu: “Karşıyaka’yı tebrik ederim. Bugün iyi oynamak istedik ama oynayamadık. Maçın başında etkili olamadık. Karşıyaka daha iyiydi. Şampiyon oldular, tebrik ederim.”

Etiketler:
  • Dusan Ivkovic