Dusan Ivkovic: “Genç oyuncularımızın bireysel gelişimlerine daha fazla eğileceğiz...”

Spor Toto Basketbol Ligi 25. hafta maçında Akın Çorap Yeşilgiresun Belediye’yi 89-74 mağlup eden Anadolu Efes’te baş antrenör Dusan Ivkovic karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Anadolu Efes bugün daha iyi oynayan taraftı ve galibiyeti hak ettiğimizi düşünüyorum. Akın Çorap Yeşilgiresun Belediye saygı duyulması gereken bir takım, çok atletik oyuncuları var. Takımım bugün ilk üç periyodu kontrolü altında tuttu ve bu üç çeyreği de önde noktaladık. 12 oyuncumuz da bugün süre aldı. Son çeyreği ise 10 sayı ile 15-25 kaybettik. Ama ifade ettiğim gibi ilk üç çeyreğin kontrolü bizdeydi. Granger bugün oynamadı. Bir sonraki maçta hazır olacağını düşünüyorum. Spor Toto Basketbol Ligi’nde play-off’lara az zaman kaldı. Bu süre zarfında genç oyuncularımızın hem savunmada hem hücumda bireysel gelişimlerine daha da fazla eğileceğiz. Play-off’larda bize daha fazla katkı vermeleri için çalışıyoruz. Bu yüzden bugün genç oyunculara fazla süre verdik. Türkiye Ligi’nde play-off’lar zorlu geçecek. Olimpiyat elemelerinden dolayı belki de iki üç günde bir maç oynayacağız. Oyuncularımız bu yüzden hazır olmalı...”

Anadolu Efes’in genç oyuncusu Oğulcan Baykan ise toplantıda şöyle konuştu: “Öncelikle konuk ekibi tebrik ediyorum. Çok iyi mücadele ettiler. Yüksek tempolu ve hızlı hücumların olduğu bir maç oldu. Mücadeleyi istediğimiz tempoda tutup,  maç öncesinde çalıştıklarımızı hem savunmada hem hücumda sahaya yansıtarak kazandık. Arkadaşlarımı tebrik ederim.”

 

Etiketler:
  • Dusan Ivkovic
  • Akın Çorap Yeşilgiresun Belediye