Dusan Ivkovic: “Hatalarımız oldu ama galibiyet önemli...”

Türkiye Basketbol Ligi 20. hafta maçında Galatasaray’ı 77-75 mağlup eden Anadolu Efes’te başantrenör Dusan Ivkovic karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Bugün zorlu bir maç oldu. Bazı anlarda gerginlikler oldu. Çok önemli bir galibiyetti bizim için ve bu maçı kazanmayı hak ettiğimizi düşünüyorum. Galatasaray takımına saygı duyuyoruz. Çok iyi ve tecrübeli bir takım. Ender ve Sinan oyunu iyi kontrol ettiler. Onlar da galibiyeti arzu ettiler, biz de. Ama maç oyun kontrolümüz açısından umduğum seviyede değildi. Çok hatalar yaptık. Biz ilk yarının son dört dakikasında 34-30 önde iken, rakibimiz aldığı molanın ardından 9-0’lık bir seri yakaladı ve şanslıyız ki bunun bedelini ödemedik. Maçın son dakikalarında da hatalarımız oldu, beş serbest atış kaçırdık -belki o anlarda konsantrasyonumuz düştü- ve bir de top kaybı yaptık. Yüksek tempolu bir maç oldu. Galatasaray güçlü bir Euroleague takımı, onlar da iyi mücadele ettiler. Sonunda maçı biz kazandık. Kupa sonrasında ve Laboral Kutxa maçının ardından bu galibiyet mutlu edici. Şimdi önümüzde Euroelague’de zorlu Malaga deplasmanı var. Bu maça en iyi şekilde hazırlanmalıyız...”
Basın toplantısında Anadolu Efes’in kaptanı Doğuş Balbay ise şöyle konuştu: “Bugün Galatasaray’a karşı kötü oynadığımız bir maçta galip geldik Kötü oynarken de kazanmak çok önemli. Bugün de öyle oldu. Galatasaray da çok iyi savaştı ve mücadeleyi bırakmadı. Umarım basketbolseverlere güzel bir maç izlettirdik. Galatasaray’ı tebrik ederim. Şimdi Euroleague’de deplasmanda oynayacağımız Unicaja Malaga maçına konsantre olmalıyız. Bizim için çok önemli bir maç. O maçı en iyi şekilde oynayıp kazanmak istiyoruz...”
Etiketler:
  • Galatasaray
  • Dusan Ivkovic
  • Türkiye Basketbol Ligi