Dusan Ivkovic: “Heyecanın 40 dakika boyunca eksik olmadığı bir maç oldu...”

Spor Toto Basketbol Ligi beşinci hafta maçında Karşıyaka’yı 91-87 mağlup eden Anadolu Efes’te baş antrenör Dusan Ivkovic karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Karşıyaka ile bugüne kadar yaptığımız tüm maçlarda olduğu gibi zorlu, yüksek kalitede ve heyecanın 40 dakika boyunca eksik olmadığı bir mücadele oldu. Biz bugün dengeli oynadık ve hücumda çok iyi bir performans sergiledik. % 54 ortalama ile 13 üçlük isabet bulduk ve 24 asist yaptık. Bu hücum rakamları Euroleague seviyesi için gayet iyi bir seviye ama daha iyi bir savunma performansı göstermeliyiz. Bugün Karşıyaka’ya 18 hücum ribaundu verdik, yani atışlardan sonra ikinci pozisyonları buldular. Bizim sakatlıklardan dolayı bugüne kadar sorunlarımız oldu. Cedi ve Furkan bugün ilk kez tam kapasite ile hazır olarak oynadılar. Birkan da benchte olmasına karşın bilindiği gibi sakatlığı var. Yarın takımımız ile birlikte antrenmanlara başlayacak. Emircan’ın sakatlığı var, o da antrenmanlara geri dönecek. Haftanın maçında Olympiacos ile yapacağımız maç öncesinde tam kadro çalışabileceğimizi umuyorum. Sakatlığı sonrasında, kaptanımız Doğuş için de konuşacak olursam, kendisi sadece savunma için ya da rotasyonda kısa roller vermeyi düşündüğüm bir oyuncu değil. Sadece sakatlığı sonrasında şu an 40 dakika boyunca ciddi roller üstlenmeye hazır değil. Karşıyaka’yı tebrik ederim. İyi basketbol oynadılar ve çok agresiftiler. Son topa kadar savaştılar. Biz bugün bu galibiyeti hak ettik. Çok çalışmaya devam etmeliyiz. Savunmamızı geliştirmeliyiz. Bugün 91 sayı attık ama potamızda da 87 sayı gördük. Bu bizim için çok kabul edilebilir değil. Çalışmaya devam etmeliyiz...”

Lacivert beyazlıların başarılı oyuncusu Cedi Osman ise toplantıda şöyle konuştu: “Öncelikle Karşıyaka’yı tebrik ederim. Gerçekten çok iyi mücadele ettiler. Zor bir deplasmandan geldiler buraya. Onlar için bu maç çok önemliydi. Tabi ki bizim açımızdan da çok önemliydi. Çünkü bu aralar pek parlak basketbol oynamıyorduk. Önümüzde oynayacağımız Olympiacos maçını düşünürsek, bu önemli maçta çok iyi mücadele ettik. Maçı kontrolümüz altında tuttuk, son bölümlerde biraz sorun yaşasak da kazanmasını bildik. Şimdi Euroleague’de oynayacağımız Olympiacos maçına konsantre olmalıyız. O maça da en iyi şekilde hazırlanıp, kazanmak istiyoruz...”

Etiketler:
  • Cedi Osman
  • Dusan Ivkovic