Dusan Ivkovic: ''Hızlı hücumlara dikkat etmeliyiz...''

Euroleague Top 16 birinci hafta maçında 2 Ocak Cuma günü İspanya’nın Laboral Kutxa takımı ile deplasmanda mücadele edecek olan Anadolu Efes’te başantrenör Dusan Ivkovic karşılaşma ile ilgili görüşlerini şöyle açıkladı:

“Top 16’daki ilk maçımıza çıkıyoruz ve bu maç yeni oyuncumuz Thomas Heurtel için çok ilginç bir maç olacak. Yeni takımı ile ilk maçında eski takımına karşı forma giyecek. Çok kısa süre önce aramıza katılmış olmasına rağmen bize ne kadar uyum sağladığını görme fırsatımız olacak. Deplasmanda oynayacağımız Laboral Kutxa maçı zor bir karşılaşma olacak. Laboral iyi bir takım ve kendi sahalarında hızlı hücumu çok iyi uyguluyorlar, ayrıca üç sayılık atış yüzdeleri de çok yüksek. Bundan dolayı oyunun kontrolünü ele almalıyız ve hızlı hücum savunmasını iyi yapmalıyız...”

Anadolu Efes’in kaptanı Doğuş Balbay ise karşılaşma ile ilgili şöyle konuştu: “Öncelikle hedeflerimizden ilki olan Top 16’ya yükselmeyi başardık. İlk turu ikinci sırada tamamladık ve şimdi Top 16 maçlarına başlıyoruz. Top 16’da tabi ki çok daha güçlü takımlar ile karşılaşacağız. Bunlardan biri de Laboral Kutxa. Şu an form grafiğimiz gayet iyi, takım olarak iyi oynuyoruz. Laboral deplasmanında zor bir maça çıkacağız. Yaptığımız hazırlıklar ile beraber yeni transfer Heurtel’in aramıza katılması ve sakat oyuncuların da iyileşmesi ile birlikte İspanya’da galip gelmek ve Top 16’ya iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz...”

Etiketler:
  • Doğuş Balbay
  • Dusan Ivkovic