Dusan Ivkovic: “İkinci yarıda daha iyiydik...”

Türkiye Basketbol Ligi altıncı hafta maçında İstanbul BŞB’yi 71-64 mağlup eden Anadolu Efes’te coach Dusan Ivkovic karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Bugün biz daha iyi olan taraftık. Galibiyeti hak ettiğimizi düşünüyorum. Ama bu maçtan çıkarmamız gereken dersler var. İlk yarıda çok kolay şutları kaçırdık ve çok top kaybı yaptık. Oyuncularım fizik olarak bu maça hazır görünüyordu. Ama zihinlerde Real Madrid maçı vardı ve bu maçın yorgunluğu da vardı. Yeni bir takımız, Real Madrid zaferi sonrasında takım yeteri kadar hazır değildi ve beklediğimiz oyunu sergileyemedik. İkinci yarıda ilk yarıya oranla daha organizeydik ve toparlandık. Bu yarıda dokuz asist ve beş top kaybı yaptık ve savunma seviyemizi arttırdık. İstanbul BŞB’yi tebrik ederim. Onlar da iyi mücadele ettiler. Türkiye Basketbol Ligi Avrupa’nın en güçlü liglerinden biri. Biz her rakibimize saygı duymalı ve her maça aynı ciddiyet ile hazırlanmalıyız. Çalışmaya devam etmeliyiz, önümüzde şimdi Avrupa Ligi’nde zorlu Unics Kazan deplasmanı var. Bu maça da en iyi şekilde hazırlanmalıyız...”

Anadolu Efes’in başarılı oyuncusu Furkan ise toplantıda şöyle konuştu: “Real Madrid maçı sonrasında takımımız biraz yorgundu. Maça iyi başlayamadık ama sonrasında kendi ritmimizi yakalayınca avantaj sağladık. Maçın sonlarında farkı 10 sayıya kadar çıkardık. Güzel bir mücadele oldu. İstanbul BŞB’yi de tebrik ederim...”

Etiketler:
  • Dusan Ivkovic
  • İstanbul BŞB