Dusan Ivkovic: “İkinci yarıda daha iyiydik...”

Türkiye Basketbol Ligi play-off çeyrek final birinci maçında Telekom’u 88-71 mağlup ederek seride 1-0 öne geçen Anadolu Efes’te başantrenör Dusan Ivkovic karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Bu maçı kazanmayı hak ettik. Telekom çok tecrübeli bir takım. Bizi ligde ilk yarıda yenmişlerdi. İkinci yarıda Ankara’da ise biz rahat kazanmıştık. Belki oyuncularımda bunun baskısı vardı. Play-off maçları normal sezon maçlarından tamamen farklıdır. Maça gelirsek, biz bugün kötü başladık. Telekom ilk çeyrekte kolay basketler buldu ve bu bölümde hiç faul yapmadan kötü bir savunma performansı sergiledik. Rakibimiz ilk çeyrekte bire bir hücumlardan 18 sayı üretti. İkinci yarıda takımımım uyandı, toparlandık ve daha iyi oynadık. Oyun kontrolümüz de daha iyiydi bu yarıda ve daha konsantreydik. Yarından itibaren Ankara’da oynanacak olan serinin ikinci maçı için hazırlıklarımıza başlayacağız. Telekom’u da mücadelelerinden dolayı tebrik ederim...”

Lacivert beyazlıların başarılı oyuncusu Birkan Batuk ise toplantıda şöyle konuştu: “Ligde normal sezonun son haftasında Telekom deplasmanında farklı kazanmıştık: Ama play-off maçları her zaman farklı olur. Bugün kolay bir maç olmayacağını biliyorduk. Maça iyi başlayamadık. Zaman zaman üstündük. İkinci periyodun sonlarında yaptığımız top kayıpları farkın azalmasına neden oldu. Bugün saha avantajımızı iyi kullanıp galip geldik. Umarım Ankara’da da kazanarak seriyi bitirip yarı finaldeki rakibimizi beklemeye başlarız...”