Dusan Ivkovic: “İkinci yarıda oyuna daha iyi konsantre olduk...”

Türkiye Basketbol Ligi sekizinci hafta maçında Uşak’ı 81-66 mağlup eden Anadolu Efes’te coach Dusan Ivkovic karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Bugün maçta iki farklı yarı oynandı. İlk yarı iyi oynamadık. Euroleague maçından sonra bu maça sadece bir antrenman ile hazırlanabildik. Oyuncularım bu kısa zamanda her iki maça da uyum sağlamakta zorlandılar. Özellikle ilk yarıda çok boş atışlar kaçırdık. İki sayılık atış yüzdemiz düşüktü. İkinci yarıda oyuna daha iyi konsantre olduk. İki sayılık atış yüzdemiz % 62 oldu ve bu devrede her iki çeyrekte de rakibi 14’er sayıda tuttuk. Bence takımım bugün kazanmayı hak etti. Ama maalesef bir sakatımız daha oldu. Sakat oyuncularımız tam iyileşirken ve antrenman yapacak duruma çok yaklaşırken, Cedi’nin sakatlığı söz konusu oldu. Onun durumunu bekliyoruz, sanırım net olarak yarın belli olacak. Takımda bir şanssızlık var. Çok çalışıyoruz ama sakat oyuncularımızın fazlalığından dolayı bir uğursuzluk var...”

Anadolu Efes’in genç oyuncusu Deniz Kılıçlı ise toplantıda şöyle konuştu: “Bu maça hazırlanırken Uşak’ın hızlı basketbol oynadığını biliyorduk. Hazır geldik maça. Skor gücünü yüklenen oyuncularını da iyi tuttuk. İlk yarının ardından daha hızlı ve tempolu bir oyunla öne geçtik ve kazanmasını bildik...”

Etiketler:
  • Uşak Sportif
  • Dusan Ivkovic