Dusan Ivkovic: “İyi bir takım oyunu sergiledik...”

Spor Toto Basketbol Ligi 20. hafta maçında Pınar Karşıyaka’yı deplasmanda 89-77 mağlup eden Anadolu Efes’te baş antrenör Dusan Ivkovic karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Bugün sahada daha iyi olan taraf ve kazanmayı hak eden tarafın biz olduğumuzu düşünüyorum. Özellikle çok kötü oynadığımız bir Euroleague maçından sonra oyunu çok iyi kontrol ederek kazandığımız için çok mutluyuz. Maça çok iyi başladık ve istediğimiz tempoyu yakaladık ama ondan sonra Heurtel’in erken üç faul alması ve Diebler’ın sakatlanması ile oyunun kontrolünü ikinci periyotta kaybettik ve Karşıyaka geri döndü. Ama oyunun genelinde iyi kontrol ettiğimiz, topu iyi çevirdiğimiz, iyi bir takım oyunu oynadığımız ve bu takım oyunu sonucunda Cedi Osman’ın 27 sayı ile en çok sayı attığı maç oldu. Cedi Osman’ın ya da her hangi bir oyuncunun attığı sayı değil takım oyunun iyi olması bizim için önemliydi. Karşıyaka maçı deplasmanda oynayacağımız iki maçlık serinin ilk maçıydı. Bundan sonra Euroleague’de bir deplasman maçımız var. Karşıyaka da geçtiğimiz hafta Lokomotiv Kuban gibi adam değişmeli ve ters eşleşmeler yaratmaya çalıştı ama bu kez çok daha iyi oynadık. Özellikle iki dört numaramızın beraber oynadığı süre boyunca çok yaratıcı ve iyi paslaştık. Karşıyaka’ya da bundan sonrası için başarılar dilerim. İzmir gerçekten bir basketbol şehri. Biz çalışarak önümüzdeki maçlara hazırlanacağız ve yolumuza devam edeceğiz.”

Anadolu Efes’in genç oyuncusu Ahmet Düveroğlu ise toplantıda şöyle konuştu: “Takım olarak bu maça iyi hazırlandık ve iyi çalıştık. Hem savunmada hem hücumda takım olarak çok iyi oynadık. Çok iyi mücadele ettik. Bu maçın kolay geçmeyeceğini biliyorduk. Kazandığımız için mutluyuz. Karşıyaka’yı da tebrik ederim.”

Etiketler:
  • Dusan Ivkovic
  • Ahmet Duverioğlu
  • Pınar Karşıyaka