Dusan Ivkovic: “Maçın anahtarı oyun kontrolüydü...”

Türkiye Basketbol Ligi 13. hafta maçında Fenerbahçe’yi 85-67 mağlup eden Anadolu Efes’te başantrenör Dusan Ivkovic karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Bizim için çok iyi bir maç oldu. Fenerbahçe gibi güçlü bir takımla oynadık. Onları 67 sayıda tuttuk, bu da bizim için çok önemli. Maçın başındaki 19-2’lik skora değinmek istemiyorum. Bizim bugün problemimiz sadece ikinci çeyrekteydi. Bu periyotta Fenerbahçe 29, biz ise 25 sayı attık. Maçın diğer bölümlerinde çok iyiydik. Takım oyunu oynadık ve takım olarak savunma yaptık. Tüm istatistiklerde rakibimizden üstündük. Rakibimizi boyalı alanda % 50’nin altında tuttuk. Saric ve Lasme erken faul problemine girdiler ama bunu da takım oyunu ile dengeledik. Maçın anahtarı oyun kontrolüydü. Bu çok önemli bir olgu. Biz bu maçta 16 asist ve 11 top kaybı yaptık, Fenerbahçe ise 10 asist ve 16 top kaybı. Ortalamaları ise 17 asist ve 11 top kaybı idi. Bu, bizim için maçın anahtarıydı. Basketbolseverlere sevgi, barış ve mutlu bir yeni yıl diliyorum. Euroleague’de Laboral Kutxa deplasmanına gideceğimiz için yarından itibaren bu maçın hazırlıklarına başlayacağız. 1 Ocak’ta da Vitoria’ya uçacağız. Çok çalışıp yolumuza devam etmeliyiz...”

Anadolu Efes’in genç oyuncusu Deniz Kılıçlı ise toplantıda şöyle konuştu: “Rakibin çok iyi bir takım olduğunu biliyorduk. Bu maça hazırlanırken rakibin yüksek asist ve az top kaybı dengesini bozmaya çalıştık ve bunda da başarılı olduk. Tempoyu rakibimizden daha yüksek tutmaya çalıştık ve bunu da başarınca maç bize geldi. Takımdaki herkes kalpten oynadı ve bu yüzden başarılı olduk...”

Etiketler:
  • Fenerbahçe
  • Dusan Ivkovic