Dusan Ivkovic: “Maçın anahtarı savunmamızdı...”

Spor Toto Basketbol Ligi sekizinci hafta maçında İstanbul BŞB’yi 94-66 mağlup eden Anadolu Efes’te baş antrenör Dusan Ivkovic karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Bugün Anadolu Efes sahada daha iyi olan takımdı ve bu galibiyeti hak ettiğimizi düşünüyorum. Maça gelirsek, iki farklı yarı gözlemledik. İlk yarıda iyiydik ama devrenin son üç dakikasına kadar. Bu dakikada 33-26 öndeydik ama sonrasında kontrolü kaybettik. Ribauntları alamadık ve boş atışları değerlendiremedik. Devre arasında ise takımım durumu fark etti ve ikinci yarıya daha hırslı başladı. Belki de bu sezon en iyi ikinci yarı performansımızı sergiledik. Bu yarıda savunmada ve hücumda hem organizeydik hem de oyunu iyi kontrol ederek hızlı hücum sayıları bulan taraftık. Bu ikinci yarı belki de Anadolu Efes için yeni bir başlangıç oldu diyebiliriz. Son zamanlarda sergilediğimiz savunma performansı sadece Türkiye Ligi için değil, modern basketbol için de yeterli düzeyde değildi. Ama yeni bir başlangıç yaptık. İstanbul BŞB’ye saygı duyduk. Çok yetenekli bir takım, hücumda da çok yetenekli silahları var. 84 sayı ortalaması olan bir takımı bugün 66 sayıda tuttuk. Maçın anahtarı savunmamızdı. Yarın sabahtan itibaren çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz...”

Lacivert beyazlıların başarılı oyuncusu Alex Tyus ise toplantıda şöyle konuştu: “Bugün savunma anlamında çok iyi bir performans sergiledik. Rakip takımı 66 sayıda tuttuk. Bu da bizim bugün savunmaya ne kadar odaklandığımızı gösteriyor. İyi bir performans ortaya koyduk.”

Etiketler:
  • Dusan Ivkovic
  • İstanbul BŞB
  • Spor Toto Basketbol Süper Lig