Dusan Ivkovic: “Mükemmel bir ilk çeyrek performansı sergiledik...”

Spor Toto Basketbol Ligi yedinci hafta maçında Telekom’u 87-77 mağlup eden Anadolu Efes’te baş antrenör Dusan Ivkovic karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Bugün ligin kalitesine yakışan iyi bir maç oldu. Ama çok tatmin olduğumuzu söyleyemeyeceğim. Mükemmel bir ilk çeyrek performansı sergiledik ve bu periyotta sadece iki atış kaçırdık. 7/8 iki sayı, 7/8 üç sayı ve 4/5 serbest atış isabet oranları ile toplam 39 sayı ürettik ilk 10 dakikalık bölümde. Maç öncesindeki hedefimiz oyunu iyi kontrol etmek ve iyi savunma yapmak idi. Ama bu hedefimize ulaşamadık. Çünkü ilk periyodun sonrasındaki üç periyodu da skor olarak geride tamamladık. Bu, bizim için iyi bir veri değil. Rakibe saygı göstermeliyiz. Telekom çok iyi ve tecrübeli bir takım. Basit şutları ve turnikeleri kaçırdık, bu da bizi mental olarak düşüşe geçirdi. Bugün hızlı hücum savunmamız kötüydü. Yine altı günde üç maçlık bir periyodumuz var. Şimdi Euroleague’de haftanın maçı’nda EA Milano ile oynayacağımız karşılaşmaya hazırlanmalıyız. Çok çalışmaya devam etmeliyiz...”

Lacivert beyazlıların genç oyuncusu Furkan Korkmaz ise toplantıda şöyle konuştu: “Maça bugün takım halinde çok konsantreydik. Bugün hepimiz kenetlendik. Tek olumsuzluk iyi oyunumuzu 40 dakikaya yayamadık. Üçüncü çeyrekte kötü oynadık ve Telekom’un maça girmesine izin verdik. Ama sonuçta maçı kazandık, maçın anahtarı da kenetlenmemiz oldu...”

Etiketler:
  • Telekom
  • Spor Toto Basketbol Ligi