Dusan Ivkovic: “Oyunun her yönünde iyi bir performans sergiledik...”

Türkiye Basketbol Ligi play-off çeyrek final üçüncü maçında Telekom’u 93-75 mağlup ederek yarı finale yükselen Anadolu Efes’te başantrenör Dusan Ivkovic karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Öncelikle oyuncularımı yarı finale yükselmelerinden dolayı tebrik ediyorum. Bugün kazanmayı hak ettiğimizi düşünüyorum. Ama tabi ki hedeflerimiz doğrultusunda bu etabı aşmalıydık. Maça iyi başladık ve oyunu da iyi açtık. Savunmada agresif bir performans ortaya koyduk.  Özellikle üç sayı çizgisinin gerisinde ve oyunun her yönünde iyi bir performans sergiledik. Ama tabi bazı eksi yönlerimizin de olduğunu göz ardı etmemeliyiz. Top kayıpları yaptık ve Telekom bunları kolay sayılara çevirdi. Yaratıcılık konusunda da oyunun bazı bölümlerinde tıkandığımız anlar oldu. Telekom coachunu ve oyuncularını tebrik ederim. Telekom iyi ve kaliteli bir ekip. Onlarla sezon içinde ciddi maçlar yaptık. Türkiye Kupası Elemeleri’nde yenildiğimiz maçtan başlayarak iki takım arasında çetin geçen mücadeleler oldu. Şimdi yarı finale çok az bir zaman var ve Trabzonspor ile karşılaşacağız. Çok çalışmaya devam etmeliyiz ve Cuma günü oynanacak olan yarı finalin ilk maçına en iyi şekilde hazırlanmalıyız...”

Lacivert beyazlıların başarılı oyuncusu Birkan Batuk ise toplantıda şöyle konuştu: “Telekom ile oynadığımız ilk maçta ev sahibi olma avantajını iyi kullanarak kazanmıştık. Ankara’da oynanan ikinci maça iyi başlayamamıştık. hücumda iyi olsak da savunmada deplasmanda olması gereken direnci ortaya koyamayıp kaybetmiştik ve seri 1-1’e gelmişti. Serinin üçüncü ve son maçında bugün daha farklı oynadık ve savunma direncini ön plana çıkardık. Şimdi yarı finaldeki rakibimiz Trabzonspor. Trabzonspor da iyi bir rakip. Umarım evimizde oynayacağımız ilk iki maçı kazanır ve deplasmanda da kazanarak finale yükseliriz...”

Etiketler:
  • Telekom
  • Birkan Batuk
  • Dusan Ivkovic