Dusan Ivkovic: ''Savunmada dikkatli olmalıyız...''

Euroleague ilk tur dokuzuncu hafta maçında 12 Aralık Cuma günü Rusya’nın Nizhny Novgorod takımını konuk edecek olan Anadolu Efes’te başantrenör Dusan Ivkovic karşılaşma ile ilgili görüşlerini şöyle açıkladı:

“Euroleague’de birinci turun ilk sekiz haftası bir çok sürprizlere sahne oldu ve şimdi ilk turun son iki haftasındayız. Bilindiği gibi geçtiğimiz hafta Top 16’ya yükselmeyi garantilemiştik, şimdi Top 16 için hazırlanmalıyız. İlk turu kaçıncı sırada bitireceğimizin hesabını yapmıyoruz, Top 16 için en hazır hale gelmeye çalışıyoruz. Bu haftaki rakibimiz Nizhny Novgorod. Rus ekibi iyi bir takım. Sanırım en iyi oyuncularından biri Taylor Rochestie karşılaşmada forma giymeyecek ama bir çok kaliteli oyuncuları var. Rakibimize saygı duyuyoruz. En iyi şekilde maça hazırlanıp, en iyi performansımızı sergilemek istiyoruz. Maç sonunda gülen taraf olmak için savunmada çok dikkatli olmalıyız...”

Anadolu Efes’in kaptanı Doğuş Balbay ise karşılaşma ile ilgili şöyle konuştu: “İlk turda evimizdeki son maçımızda Novgorod ile mücadele edeceğiz. Top 16’ya yükselmeyi garantilemiş olmamıza rağmen üst turlara kendimizi hazırlamamız için bu maçın bizim için önemi çok büyük. Bundan dolayı bu maçları kazanıp kendimizi geliştirerek ve her maç üzerine koyarak kazanma alışkanlığını kazanmamız açısından da bizim için önemli. Hazırlıklarımızı ciddiyet ile sürdürüp Cuma günü taraftarımızın da desteği ile maçı kazanmak için sahada olacağız...”

Etiketler:
  • euroleague
  • Doğuş Balbay
  • Dusan Ivkovic
  • Nizhny Novgorod