Dusan Ivkovic: Savunmamız çok etkiliydi...

Spor Toto Basketbol Ligi ikinci hafta maçında Galatasaray’ı 71-60 mağlup eden Anadolu Efes’te başantrenör Dusan Ivkovic karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Bugün ligdeki ilk maçımızı oynadık ve ilk maça göre oldukça zorlu geçti. Galibiyeti hak ettik. Maçın gidişatı oyuncularıma bağlıydı. Oyunu iyi okudular, iyi mücadele ettiler ve bununla birlikte oyun kontrolünü çok iyi sağladılar. Maçtan sadece üç saat önce Heurtel ve Birkan’ı geçirdikleri ağır grip nedeniyle oynatamadık. Geçtiğimiz hafta Euroleague’de Limoges deplasmanında 15 üç sayılık basket ve 27 asist ile çok iyi bir hücum performansı sergilemiştik. Bu maçı kazandıktan sonra Galatasaray maçına hazırlanmak için açıkçası çok fazla zamanımız yoktu. Bugün Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda ve Euroleague’de oynadığımız iki maça göre daha etkili bir savunma yaptık. Ligdeki ilk maçımızı oynadık şimdi önümüzde bugünden itibaren daha zorlu bir takvim var. Neredeyse altı günde üç maç oynadık. Şimdi Perşembe günü Euroleague’de EA Milano’ya karşı oynayacağız. Bu maça da en iyi şekilde hazır olmalıyız. Oyuncularımı tebrik ederim. Galatasaray’a da bundan sonrası için başarılar dilerim...”

Lacivert beyazlıların genç oyuncusu Oğulcan Baykan ise toplantıda şöyle konuştu: “Öncelikle Galatasaray’ı tebrik ederim, çok iyi mücadele ettiler. Biz bugün sahada elimizden geleni ortaya koyduk. Özellikle savunma anlamında bu maça çok çalışmıştık. Kadromuzda eksik oyuncular vardı ama bugün takım olarak bunu kapattık. Takımdaki herkesi tebrik ederim...”

Etiketler:
  • Galatasaray
  • Spor Toto Basketbol Süper Lig