Dusan Ivkovic: “Son çeyrek skoru maçı bize getiren faktör oldu...”

Spor Toto Basketbol Ligi 23. hafta maçında İstanbul Büyükşehir Belediye’yi 87-77 mağlup eden Anadolu Efes’te baş antrenör Dusan Ivkovic karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“İyi bir maç oldu. Anadolu Efes maçı kazanmayı hak etti. Çok iyi bir son çeyrek oynadık, son 10 dakikayı 22-11 önde tamamladık. Bu periyot maçın da sonuncunu belirledi. İstanbul Büyükşehir Belediye takımını tebrik ederim. Bu maçtan önce oynadıkları son dört karşılaşmadan da galip ayrılmışlardı. Coach Ertuğrul Erdoğan iyi işler çıkarıyor. Bugün özellikle maçın ikinci yarısında iyi savaştılar hata üçüncü çeyreği bir sayı önümüzde tamamladılar. Ama başta da belirttiğim gibi 22-11’lik son çeyrek skoru maçı bize getiren faktör oldu. Maça iyi başladık ama sonrasında inişli çıkışlı bir performansımız oldu. Maçın son beş dakikasında ise kontrolü yeniden elimize aldık. Şimdi Euroleague’e dönüyoruz. Önümüzde Fenerbahçe ile oynayacağımız büyük bir İstanbul derbisi var. Oynayacağımız bu maçta bugün sahada ortaya koyduğumuzdan çok daha iyi bir performans sergilemeliyiz...”

Anadolu Efes’in başarılı oyuncusu Birkan Batuk ise toplantıda şöyle konuştu: “Öncelikle bugün kazandığımız için tabi ki mutluyuz. İyi bir takıma karşı oynadık. Son haftalarda iyi basketbol oynayan ve 80-90 sayıları yakalayabilen bir takıma karşı oynadık. İlk yarı maalesef potamızda 44 sayı gördük. İkinci yarıda savunma sertliğini de arttırarak sadece 33 sayıya izin verdik. Son çeyrekteki oyunumuz ile de kazanmasını bildik. Şimdi önümüzde hala şansımızın sürdüğü Euroleague’de Fenerbahçe maçı var. Zor bir deplasmanda iyi bir takıma karşı oynayacağız. Umarım o maçtan da galibiyet ile ayrılırız...”

Etiketler:
  • Anadolu Efes
  • Dusan Ivkovic
  • İstanbul BŞB
  • Spor Toto Basketbol Süper Lig