Dusan Ivkovic: “Süre alan tüm oyuncularımız skora katkıda bulundu...”

Spor Toto Basketbol Ligi 1. hafta erteleme maçında Torku Konyaspor’u 98-71 mağlup eden Anadolu Efes’te baş antrenör Dusan Ivkovic karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“İyi bir maç oldu. Maçı kazanmayı tamamen hak ettik. Bugün Torku Konyaspor sahaya tam kadro çıkmış olsaydı her iki takım için de daha iyi olurdu. Ama kurallar böyle. Takımımızda Dunston dişinde yaşadığı küçük bir problemden dolayı forma giymedi. Kadroda olmasına rağmen Diebler da süre almadı, onun yerine genç oyuncularımıza şans vermek istedim. Takımım açısından konuşacak olursam bugün süre alan tüm oyuncularımız skora katkıda bulundu. Dört periyotta da rakibimizi kontrolümüz altında tuttuk. Önümüzdeki dönemde güçlü rakipler bizi bekliyor. Çalışmalarımıza ara vermeden devam etmeliyiz. Şimdi önümüzde arka arkaya üç maç deplasmanda oynayacağımız maçlar var. Önce Euroelague’de Cedevita Zagreb ve Unicaja Malaga deplasmanları ve sonrasında Spor Toto Basketbol Ligi’nde Torku Konyaspor deplasmanı var. Ve ardından Türkiye Kupası için Bursa’ya gideceğiz. Zorlu bir bir fikstür bizi bekliyor. Umarım bu dönemde takımım maçlara iyi bir şekilde konsantre olur ve gereken reaksiyonu verir...”

Anadolu Efes’in genç oyuncusu Emircan Koşut ise toplantıda şöyle konuştu: “İlk yarıyı lider olarak tamamladık. İyi bir maç oldu. Eğer Torku Konyaspor’un eksikleri olmasaydı daha iyi bir maç olurdu. Biz bugün hücumda iyi oynadık. Üç sayılık atışlarda % 44 ve iki sayılık atışlarda da % 63,6’lık oranlar yakaladık. İlk ayrıda kolay sayılar verdik ama ikinci yarıda toparladık. Spor Toto Basketbol Ligi’nde bundan sonraki maçımız yine Torku Konyaspor ile olacak, onları da tebrik ederim.”

Etiketler:
  • Dusan Ivkovic
  • Emircan Koşut