Dusan Ivkovic: “Takımım maçı kazanmayı hak etti...”

Türkiye Basketbol Ligi 28. hafta maçında Fenerbahçe’yi 84-82 mağlup eden Anadolu Efes’te başantrenör Dusan Ivkovic karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Çok zor ve sert bir mücadele oldu. Takımım maçı kazanmayı hak etti. 40 dakika boyunca oyunu kontrol ettik. Deplasmanda ve baskı altında bu bizim için olumlu. Maça iyi başladık. Oyunu iyi okuduk ve Janning ile üçlükler bulduk. Oyun kontrolünü bazı bölümlerde top kayıpları ile elimizden kaçırdığımız anlar oldu. Fenerbahçe de maçı kazanmayı çok istedi. Hakemlere kötü demek istemiyorum ama play-off ve Final Four’a yükselmiş Anadolu Efes ve Fenerbahçe maçını yönetecek seviyede değildi. Bugünkü maç sadece sıradan bir lig maçıydı. Ligin bitimine üç maç kaldı. Çalışmaya devam etmeliyiz. Çarşamba günü Darüşşafaka ile karşılaşacağız. Şimdi o maça hazırlanmalıyız. Sabah antrenmanda tebrik etmiştim ama Fenerbahçe’yi Final Four’a kalmalarından dolayı burada resmen bir daha tebrik ederim...”

Lacivert beyazlıların başarılı oyuncusu Birkan Batuk ise toplantıda şöyle konuştu: “Bugün zor bir maç olacağını biliyorduk. Biz dört maçlık bir Real Madrid serisinden geldik, Fenerbahçe de Maccabi’yi saf dışı bırakarak Final Four’a yükseldi. Gönül isterdi ki iki Final Four takımı karşılaşsın. Fenerbahçe’ye başarılar diliyorum. Maça gelirsek bugün biz iyi başladık ve ilk yarıyı iyi oynadık. Üçüncü çeyrekte top kayıplarımız ile Fenerbahçe geri geldi. Ama sonra toparlandık ve oyundan düşmeden takım olarak atak yaptık ve öne geçtik. Kritik sayılar ile kazanmasını bildik. Şimdi önümüzde Darüşşafaka ile oynayacağımız ve sıralama açısından çok önemli bir maç var. Umarım kazanır ve yolumuza devam ederiz.”

Etiketler:
  • Fenerbahçe
  • Dusan Ivkovic