Dusan Ivkovic: “Üçüncü çeyrekte gerçek yüzümüzü gösterdik...”

Türkiye Basketbol Ligi 18. hafta maçında Tofaş’ı 89-76 mağlup eden Anadolu Efes’te başantrenör Dusan Ivkovic karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Bugün üçüncü çeyrekte olması gereken şekilde gerçek yüzümüzü gösterdik. Bu çeyrekte iyi savunma yaptık, kolay sayılar bulduk ve 26-9 kazandık. Maçın ilk yarısında oyun kontrolümüz istediğimiz seviyede değildi. İkinci yarıda da bazı anlarda oyun kontrolünü kaybettiğimiz anlar oldu. Bunun nedenler bu bölümde yaptığımız 12 top kaybı ve zaman zaman yitirdiğimiz konsantrasyonumuz oldu. Bu maçta kadrodaki 12 oyuncumuz da forma giyme şansı buldu. Birkan da uzun süre sonra aramıza katıldı. Zorlu bir sakatlığın ardından bugün için çok çalıştı ve hala çok çalışıyor. Ona da en iyi dileklerimi iletiyorum. Yarından itibaren Cuma günü oynayacağımız Euroleague karşılaşması için çalışmaya devam edeceğiz...”

Anadolu Efes’te sakatlığını atlatarak uzun bir süre sonra parkelere dönen Birkan ise toplantıda şöyle konuştu: “Zor bir maç olacağını biliyorduk. Euroleague’de EA Milano gibi zorlu bir deplasmandan geldik. Maçın ilk yarısında istediğimiz basketbolu ortaya koyamadık. İkinci yarıda ise savunma direncimiz ile farkı açtık. Son çeyrekte top kayıplarımız oldu ama tecrübemiz ile maçı kazanmasını bildik. Şimdi Euroleague’de önümüzde zorlu Fenerbahçe maçı var. Umarım evimizde oynayacağımız bu karşılaşmadan da galip ayrılırız...”
Etiketler:
  • Tofaş
  • Dusan Ivkovic