Dusan Ivkovic: “Yeteri kadar reaksiyon gösteremedik...”

Spor Toto Basketbol Ligi altıncı hafta maçında Beşiktaş’a 79-73 mağlup olan Anadolu Efes’te baş antrenör Dusan Ivkovic karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Bugün zorlu bir mücadele oldu ve Beşiktaş’ın iyi oynadığı bir maç oldu. Biz ise iki farklı yarı oynadık. İlk yarıda ilk çeyrekte Beşiktaş iyi reaksiyon gösterdi ve ilk çeyrekte potamızda 27, ilk yarıda 49 sayı gördük, yani biz de gerekli reaksiyonu gösteremedik. İkinci yarıda oyuncularımız oyun kontrolünü eline almaya çalıştı ve biraz daha ritim buldular ama bu yeterli değildi. Çok boş atış kaçırdık. Üç sayı yüzdemiz 5/21 isabet olmak üzere % 21 idi ki bu bizim için çok düşük bir yüzde. Bu durum hücumumuzun gereken seviyede olamamasının nedenlerinden biri. Perşembe günkü Olympiacos maçından sonra zor bir maç oynadık. Mental olarak toparlanmak için Perşembe’den sonra çok fazla vaktimiz olmadı. Takımımız altı günde üç büyük maç oynadı. İlki Pazartesi Karşıyaka, Karşıyaka Cuma Moskova’da oynayacaktı, tabi Pazartesi olması normal. Biz Olympiacos ile uzatmaya giden yorucu bir maç oynadık ve 48 saatten az bir süre sonrasında bugün Beşiktaş karşısında sahaya çıktık. Bu bence Euroleague’de ülkesini temsil eden bir takımın oyuncularının korunmadığı anlamına geliyor ve bence doğru değil. Pazar günü oynamayı talep ettik ama yayıncı kuruluştan kaynaklanan sebeplerden dolayı kabul edilmedi. İnanıyorum ki İngiliz ya da Alman futbol ligleri, Türkiye Basketbol Ligi’nin önünde olmamalı. Antrenör olarak bu yenilgiye mazeret aramıyorum ama bu durum mantıklı değil. Ben sadece iyi niyet arıyorum. Ve kriterler... Maçtaki faul, steps ve diğer kriterler. İki takım için aynı kriterler yoktu bugün. Beşiktaş’ı galibiyetinden dolayı tebrik ederim. Uzun oyuncumuz Ahmet’in pozisyonlarını bu kriterlere örnek verebilirim. İstenilirse tüm pozisyonlar analiz edilsin, hatta ben de yardımcı olmaya hazırım bu konuda. Biz çalışmaya devam etmeliyiz. Sezon çok uzun, mazeret üretmeden çalışmalıyız. Benim antrenör olarak görevim oyuncularımı maçlara hazırlamak. Ama oyuncularıma baskı yapamam, aksi takdirde onlar da makine olmadıklarını ifade ederler. Takımımızı bir antrenman ile bu maça hazırladık. Bu da ana nedenlerden biri. Takımımızın yeteri kadar reaksiyon gösterememesinin nedenlerinden biri...”

Lacivert beyazlıların genç oyuncusu Furkan Korkmaz ise toplantıda şöyle konuştu: “Maçın basından beri kendi kimyamızla basketbol oynayamadık. Beşiktaş bizim basit hatalarımızı iyi cezalandırdı. Güzel bir maç çıkardılar, tebrik ederim. Haftaya Euroleague’de Limoges ile karşılaşacağız. Çok önemli bir maç. Ritim bulmamız gerekiyor, o maça en iyi şekilde hazırlanmalıyız...”

Etiketler:
  • Beşiktaş