Dusan Ivkovic: ''Zor bir Deplasmana Gidiyoruz...''

Euroleague 2015-16 sezonu Birinci Tur B Grubu yedinci hafta maçında 26 Kasım Perşembe günü İtalya’nın EA Milano takımı ile deplasmanda mücadele edecek olan Anadolu Efes’te baş antrenör Dusan Ivkovic karşılaşma ile ilgili görüşlerini şöyle açıkladı:

“Bu sezon Euroleague’de ikinci kez ‘Haftanın Maçı’nı’ oynuyor olmamızın bizim için onur verici olduğunu belirtmek isterim. EA Milano’nun çok iyi bir takım olduğunu biliyoruz. Böyle iyi ve yetenekli bir takımın son beş maçını da kaybetmiş olması bana çok mantıklı gelmiyor. Öncelikle bire bir hücumlarda lider oyuncuları Gentile’yi durdurmalıyız. Ayrıca hızlı hücumlarını da durdurmalıyız -ki İstanbul’da oynanan ilk maçta hızlı hücumlardan 25 sayı buldular-. Deplasmanda oynadığınız her maçta oyunu iyi kontrol etmeniz, iyi okumanız ve oyun set tercihlerini iyi yapmanız gerekir. Şu an Euroleague’de bir çok takımda sakatlık sorunları var bizde de olduğu gibi. Umuyorum Jayson Granger Milano’da forma giyebilecek ama bir diğer oyuncumuz Ahmet Düverioğlu sakatlığı nedeniyle bizimle birlikte olamayacak.”

Anadolu Efes’in başarılı oyuncusu Derrick Brown ise karşılaşma ile ilgili şöyle konuştu: “Euroleague’de her maç çok zor geçmeye aday. EA Milano maçında özellikle savunma anlamında hazır olmalıyız. EA Milano her ne kadar şu an grubumuzda son sırada yer alsa da onlara saygı duyuyoruz, çünkü çok iyi bir ekip. Takım olarak hedeflerimiz var. Perşembe günü sahaya en hazır halimizle çıkmalıyız...”

Etiketler:
  • Dusan Ivkovic
  • Derrick Brown