Efes’in ikinci Novgorod seferi...

Anadolu Efes Euroleague 2014-15 sezonu Top 16 F Grubu dördüncü hafta karşılaşmasında 23 Ocak 2015, Cuma günü Rusya’nın Nizhny Novgorod takımı ile deplasmanda mücadele ediyor. CEC Nagorny Arena’da oynanacak olan karşılaşma TSİ 18.30’da başlayacak ve Lig TV 3 ile NTV Spor ekranlarından naklen yayınlanacak.

Avrupa Arenası’ndaki 518. maçına çıkacak olan takımımız, bugüne kadar Avrupa Kupaları’nda oynadığı 517 karşılaşmada 296 galibiyet ve 221 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 57,3) aldı.

2001-02 sezonundan itibaren katıldığı ULEB Avrupa Ligi’nde ise 270. maçına çıkacak olan Anadolu Efes bu kupada bugüne kadar oynadığı 269 karşılaşmada 139 galibiyet ve 130 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 51,7) elde etti.

Anadolu Efes ile Nizhny Novgorod bugüne kadar iki kez karşılaşırken, bu sezon ilk turda oynanan ilk karşılaşmada Anadolu Efes rakibini deplasmanda 76-66 mağlup etmiş, İstanbul’da oynanan ikinci maçta ise 65-61 kaybetmişti.

Euroleague’de Top 16’nın üçüncü haftasında Anadolu Efes Rusya’nın CSKA Moskova takımına 79-68 mağlup olmuş, Nizhny Novgorod ise İspanya’nın Laboral Kutxa takımına deplasmanda 81-74 yenilmişti. Anadolu Efes üçüncü haftanın ardından iki galibiyet ve bir mağlubiyet ile üçüncü, Nizhny Novgorod ise bir galibiyet ve iki mağlubiyet ile beşinci sırada bulunuyor.

Efes’te Genel Direktör Engin Özerhun karşılaşma ile ilgili görüşlerini şöyle açıkladı: “Geçtiğimiz hafta evimizde CSKA Moskova’ya kaybettik. Hep altını çizdiğim bir nokta var ki, bir üst tura yükselmek için evimizde kaybetmememiz gerektiğini vurguluyorum. Şimdi bu mağlubiyeti deplasman galibiyetleri ile telafi etmeliyiz. Nizhny Novgorod Top 16’ya galibiyet ile başladıktan sonra iki mağlubiyet aldı. Üst sıralardan kopmamak için bu maça asılacaklar. Bilindiği gibi Nizhny Novgorod ile ilk turda da aynı gruptaydık ve deplasmanda kazanmıştık. O maçta eski oyuncumuz Tarence Kinsey sakatlığı nedeniyle oynamamıştı. Rus ekibi galibiyet için tüm mücadelesini ortaya koyacaktır. Biz de hedeflerimiz doğrultusunda yolumuza kayıpsız devam etmek için bu maçtan mutlak galibiyet ile ayrılmak istiyoruz...”

Etiketler:
  • euroleague
  • Nizhny Novgorod