Eğitim ve basketbol bir bütündür...

 

Anadolu Efes Spor Kulübü olarak Türk basketbolunun geleceğine yatırım yapma vizyonu çerçevesinde Okyanus Kolejleri ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği çerçevesinde altyapı takımlarında oynayan gençlerimizin nitelikli eğitim almalarını, hem eğitim hem de spor hayatlarına sağlıklı bir şekilde devam etmelerini sağlıyoruz. Evlerine yakın olan lokasyonlardaki Okyanus Kolejleri kampüslerinde eğitim alan oyuncularımız, bu sayede ulaşım süreçlerinde zaman kaybetmeyerek günlerini daha kolay yönetebiliyorlar.

Ayrıca kulüp olarak öğrencilerimizin ders notlarını ve eğitim gelişimlerini de yakından takip ediyoruz. Derslerinde başarısız olan öğrencilerimiz, antrenmanlara ya da maçlara çıkamama yaptırımları ile karşılaşabiliyorlar. Çünkü oyuncularımızın başarılı basketbolcu olmaları kadar iyi ve eğitimli birer insan olmalarını istiyoruz. Eğitim ve sporun bir arada sürebileceğinin ve her iki unsurun birbirinden ayrılmaz bir bütün olduğunun bilincindeyiz. Bu vizyon çerçevesinde Türk sporunun gelişimine katkı sağlamaya devam edeceğiz.

Eğitim dönemi sonunda karnelerini toplayıp, öğretmen değerlendirmelerini aldığımız oyuncularımızdan gerekli gördüklerimize ikinci dönem için çalışma programları ve kendilerini geliştirme hedefleri verilecek. Oyunculardan bu hedefleri ulaşmaları istenecek. İnanıyoruz ki iyi bir sporcu, zeki, çevik ve ahlaklı olmalıdır. Bu yönde çalışmalarımızı arttırarak devam edeceğiz.