Ergin Ataman: ”Bizim için önemli bir deplasman galibiyeti...”

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 21. hafta maçında Türk Telekom’u 84-76 mağlup eden Anadolu Efes’te baş antrenör Ergin Ataman karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Bugün Shane Larkin’i oynatmadık. Çok üst düzey bir performans sergilemişti Barcelona maçında. Şimdi önümüzdeki Perşembe Maccabi Tel Aviv maçı var. Onu düşünerek Larkin’i dinlendirdik. Aynı zamanda Beaubois’ya son zamanlarda fazla şans veremedik. Onu oynatıp, kazanmak istiyoruz. Takımın önemli hücum silahlarından bir tanesi. Aynı şekilde Moerman’ı da dinlendirip Motum’a şans verdik. Bunlar bizim için pozitif durumlar. Bir diğer güzel haber de oyuncumuz Krunoslav Simon’un çocuğu oldu. Onu zaten İstanbul’da bırakmıştık. Geniş bir rotasyonumuz var. Daha az oynayan yabancı oyuncularımızı kullandık bugün. İlk devre hücumda çok boş atışlar kaçırdık. Dış adamlarımız skor üretemedi. Ama ikinci yarı skor üretmeye başlayınca maçta büyük bir fark yakalamaya başladık. Daha sonra da daha çok oynayan oyuncularımızı, yine Perşembe gününü düşünerek dinlendirdik. Orada biraz bocaladık, savunmada hatalar yaptık. Kolay atışları kaçırdık ama neticede net bir galibiyet aldık. Türk Telekom ligin iyi takımlarından biri. Bizim için önemli bir deplasman galibiyeti...”

Takım kaptanımız Doğuş Balbay ise toplantıda şöyle konuştu: “Barcelona galibiyetinden sonra hemen Türk Telekom maçın odaklandık. Deplasmanda oynadığımız bu zorlu karşılaşmada çok iyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum. Ankara seyircisine de çok teşekkür ediyorum. Bizi çok güzel karşıladılar her zamanki gibi. Şimdi Maccabi Tel Aviv maçına hazırlanmaya başlayacağız.”

Etiketler:
  • Doğuş Balbay
  • Ergin Ataman