Ergin Ataman: ”2018’in son maçını iyi basketbol oynayarak bitirdik...”

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 13. hafta maçında Pınar Karşıyaka’yı 104-76 mağlup eden Anadolu Efes’te baş antrenör Ergin Ataman karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Maçın başında rakibimizi ciddiye alarak iyi bir savunma ve hücum organizasyonları ile ilk çeyrekte ciddi bir fark yakaladık. Zaman zaman çok iyi oynadık. Tabii ki kolay değil fark 30 sayılara çıktıktan sonra aynı tempoda oynamak. Sonuçta istediğimizi aldık. 2018’in son maçını iyi basketbol oynayarak bitirdik. Kısa bir 2018 değerlendirmesi yapmak gerekirse, 2018’de iki kupa kazandık, Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası. Geçtiğimiz sezon Euroleague’de çok kötü bir sezon geçirmemize karşın, bu sezon Euroleague’in ilk yarısını dördüncü sırada tamamlayarak çok büyük bir başarı elde ettik, yeni bir kadro olmamıza rağmen. Tabii ki hedeflerimiz büyüdü bulunduğumuz yer dolayısıyla. Perşembe akşamı Euroleague’in ikinci yarısı bizim için çok önemli olan Bayern Münih maçı ile başlıyor. Yarından itibaren o maçın hazırlıklarına başlayacağız.”

Oyuncumuz Sertaç Şanlı ise toplantıda şöyle konuştu: “Pınar Karşıyaka ligin iyi ekiplerinden biri, maça bunu bilerek hazırlandık. Zor maç olacağını biliyorduk ama maça iyi başladık ve bu zor maçı kolay hale getirdik. Skor kimseyi yanıltmasın, Pınar Karşıyaka iyi bir takım. Maçın başında sertliğimizi sahaya yansıtarak onlara hamle izni vermedik ve galip geldik. Umarım bu oyunumuzu devam ettiririz. Pınar Karşıyaka’ya da başarılar diliyorum.”

Etiketler:
  • Ergin Ataman