Ergin Ataman: “İstediğimizi aldık...”

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 24. hafta maçında Beşiktaş Sompo Japan’ı 78-69 mağlup eden Anadolu Efes’te baş antrenör Ergin Ataman karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Lig sıralaması açısından her iki takım için de çok önemli bir karşılaşmaydı. İstediğimizi aldık. Puan cetveli açısından iki maç kazandık. Üçüncülükteki en büyük rakibimiz Beşiktaş Sompo Japan. İlk maçı üç sayı ile kaybetmiştik, bu maçı en az dört sayı fark ile kazanmak istiyorduk. Maç, beklendiği gibi mücadele gücü yüksek ama çok hataların yapıldığı bir maç oldu. İki takım da top kayıpları yaptı ki; bu da doğal stresli bir maçtı. Biz savunmada iyiydik. Ama hücumda gereksiz top kayıpları yaptık. Bu kayıplar da normal skorumuza ulaşmamızı engelledi. Son bölümde McCollum devreye girdi, Simon’u da iyi kullandık. Savunmayı çözdük ve istediğimizi elde ettik ve böylece üçüncülüğe tırmandık.”

Takım kaptanımız Doğuş Balbay ise toplantıda şöyle konuştu: “Öncelikle bizim için önemi iki kat fazla olan bir maçtı. Çünkü olası bir Beşiktaş eşleşmesinde avantajı elimizde tutmak istiyorduk. Öncelikli hedefimiz kazanmak, ikinci hedefimiz de dört sayı ve üstünde bir fark ile kazanmaktı. Bugün çok güzel bir mücadele ile savaşarak bu iki hedefimize de ulaştık. Baskonia maçı sonrasında bu galibiyet bize güç verdi. Kendimize daha inanarak ve güvenerek savaştığımızı gösterdik. Umarım play-off’lara en hazır şekilde girip, en azından Türkiye Kupası sonrasında lig kupası içinde hazırlıklarımız yapıp, kazanmamız lazım diye düşünüyorum.”

Etiketler:
  • Doğuş Balbay
  • Ergin Ataman