Ergin Ataman: “Maçın başında ritmi yakalayamadık...”

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 17. hafta maçında Fenerbahçe Doğuş’a 100-74 mağlup olan Anadolu Efes’te baş antrenör Ergin Ataman karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Maça çok kötü başladık. Tabi Fenerbahçe de Euroleague şampiyonluğuna aday bir takımın 25 sayı farkla Atina’dan gelmiş olmasının ezikliği içinde çok sert başladı maça, çok konsantre başladılar. Biz de maçın başında ritmi yakalayamadık. Maç boyunca takip ettik ve yakalamaya çalıştık ama olmadı. O açıdan da sonuç farklı bitti. Bugüne kadar Zeljko’ya karşı maç da kazandım, maç da kaybettim, her seferinde de gittim elini sıktım. Bugün elini sıkmadım Zeljko’nun. Çünkü o benden daha iyi bilir niye elini sıkmadığımı. Meslektaşlar arasında bir saygı vardır. Bir takım 24 sayı öndeyken faul yaptırıp ondan sonra 6 saniye kala hücum etmek bizim mesleki anlamda çok büyük bir saygısızlıktır. Üzüldüm ama doğal tabii zor bir hafta geçirdi. Önce tokat olayı ardından 25 sayılık bir mağlubiyet. Ama açıkçası çok üzüldüğümü söylemek istiyorum.”

Ergin Ataman, genç oyuncumuz Yiğitcan Saybir’in performansı ile ilgili sorulan soru üzerine sözlerine şöyle devam etti: “Yiğitcan bizim açımızdan pozitifti. Tabii negatif tarafı da özellikle bazı oyuncularımızdan Birkan Batuk başta olmak üzere sıfır katkı almamız. Gerekli tedbirleri alacağız. Bir de kadro tercihinde stratejik olarak böyle bir tercih yaptık bugün. Stimac’ı kadroya aldık, Douglas’ı aldık. Onda da maalesef bugünkü performanslara göre yanılmışız. Bugün ikisinden de beklediğimiz performansı alamadık. Aksine negatif etki yaptı belki bu kadroda yaptığımız oyuncu seçimi...”

Genç oyuncumuz Yiğitcan Saybir ise toplantıda şöyle konuştu: “Güçlü bir rakibe karşı oynadık. Maça kötü başladık. Toparlamaya çalıştık ama olmadı.”

Etiketler:
  • Fenerbahçe Doğuş
  • Ergin Ataman