Ergin Ataman: ”Sistemi oturtmaya çalışıyoruz...”

TÜBAD-Mehmet Baturalp Turnuvası'nın ilk gününde Banvit’i 80-72 mağlup ederek finale yükselen Anadolu Efes’te baş antrenör Ergin Ataman karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında şöyle konuştu:

“Hazırlık maçlarını sonuç odaklı oynamıyoruz. Daha çok sistemi oturtmaya çalışıyoruz. Bugün -milli oyuncularımızın da gelmesiyle birlikte- ilk kez daha geniş bir kadroyla oynadık. Bu açında ilk üç çeyrekte çok iyi oynadık. Son periyotta ise farkın da verdiği rahatlıkla istediklerimizi yapamadık. Geniş bir kadromuz var, sistemi oturtmaya çalışıyoruz. Her maç daha iyi oynamaya çalışacağız.”

Oyuncumuz Sertaç Şanlı ise toplantıda şöyle konuştu: “Maça sert başlamak istiyorduk, tempolu savunma yaparak ve rakibe kolay sayı izni vermeden. Bunu ilk üç periyotta başardık ama son çeyrekte savunmada biraz yumuşadık. Boş atışlar buldular. Ama biz de farkı koruyarak kazanmayı başardık. Umarım bu oyunumuzu daha da geliştiririz. Önümüzde zorlu bir sezon var. Banvit’i de mücadelelerinden dolayı kutluyorum.”

Etiketler:
  • Banvit
  • Tübad
  • Ergin Ataman