Ergin Ataman, Yeni Sezon Öncesinde Medya Mensupları ile Buluştu…

Anadolu Efes’in Başantrenörü Ergin Ataman, iki sene üst üste EuroLeague Şampiyonluğunu kazanarak tarihi bir başarıya imza attıktan sonra yeni bir sezona başlamanın heyecanı ile Sinan Erdem Spor Salonu’nda medya mensupları ile buluştu.

Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı 13. kez müzelerine götürmenin gururunu yaşadıklarını söyleyen Ergin Ataman, "Sezona böyle değerli bir kupayla başladığımız için çok mutluyuz" dedi. Sezona hazır olduklarını ifade eden Ataman, yeni transferlerin de katkısıyla kadrolarının daha da güçlendiğini vurguladı. Anadolu Efes olarak mücadele edecekleri her kulvarda şampiyonluk hedeflediklerini belirten Ergin Ataman, "Üç yıl üst üste Turkish Airlines EuroLeague Şampiyonluğunu kazanarak EuroLeague tarihinde yeni bir ilke imza atmak istiyoruz" şekilde konuştu.

Medya buluşmasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, şunları söyledi: “Yeni bir sezona başlıyoruz. Tabii ki hedeflerimiz büyük, rakiplerimiz her kulvarda güçlü. Bu sezon gerek Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde gerek Turkish Airlines EuroLeague’de çok büyük bir mücadele olacağını düşünüyorum. Biz de bu sezon başında takımda geçtiğimiz yıllara oranla bir değişime gittik. Yeni beş oyuncumuz var. Onları, takıma hazırlık döneminde iyi monte ettiğimizi düşünüyorum. Pazar günü Galatasaray Nef ile lig sezonunu açacağız. Önümüzdeki Cuma günü de Kızılyıldız Mts ile yine içeride oynayacağız ve EuroLeague sezonunu açacağız. Yoğun bir maraton bizi bekliyor. Hedeflerimiz aynı. Bundan sonra adım adım ilerleyeceğiz."

Takımımıza inanıyorum…

"Bazı kulüpler ve takımlar diğerlerinden daha güçlü. EuroLeague’de play-offları hedefleyen birbirinden güçlü en az 14-15 takım var. Bence bizim için en önemli değer “Bizim Takımımız”. Ben takımımıza inanıyorum. Yeni oyuncularımızla yakaladığımız kimyamızla yine başaracağımıza inanıyorum."

Taraftarımız bize güç veriyor…

"Geçtiğimiz sezon Euroleague’de oynanan son 8-9 maçın tamamı kapalı gişe oynandı Sinan Erdem’de. Ben bu sezon ilk maçtan itibaren böyle olacak diye düşünüyorum. Çünkü artık Anadolu Efes Takımı sadece kendi taraftarı tarafından değil, Türkiye’de sporu ve basketbolu   seven kitleler tarafından benimsenen, takip edilen ve herkesin gurur duyduğu bir takım durumunda.  Son iki sezonun EuroLeague şampiyonu olarak… Bunun dışında da sadece başarı olarak değil burada, Sinan Erdem Salonu’nda, özellikle EuroLeague maçlarında çok ciddi bir şov, çok ciddi bir atmosfer yaşandı geçtiğimiz yıllarda. Buraya gelen herkes keyif aldı. Tabii ki her maçı kazanmak istiyoruz ama kaybedeceğimiz maçlar da olacak. Ama buraya gelen taraftarın Sinan Erdem Spor Salonu’nda son derece “Fair Play” içerisinde hem eğlendiği hem takımla birlikte bir sinerji yakaladığını görüyoruz. Taraftarımız bize çok ciddi ölçüde güç veriyor."

Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman’ın 2022-2023 Sezonu Basın Toplantısı’nın tamamını Anadolu Efes Spor Kulübü’nün YouTube hesabından izleyebilirsiniz:

https://www.youtube.com/watch?v=QzekmRH-tpc