Euroelague’de Şubat ayının en değerli oyuncusu Thomas Heurtel...

Turkish Airlines Euroleague’de Şubat ayının en değerli oyuncusu Thomas Heurtel oldu.

Anadolu Efes’in Şubat ayı içerisinde oynadığı üç karşılaşmayı kazanmasında önemli katkı veren isimlerden biri olan Fransız oyuncumuz Thomas Heurtel, Şubat ayının en değerli performansına imza atarak zirvede yer aldı.

Ayın ilk karşılaşmasında takımımız Belgrad’da Kızılyıldız’ı 86-72 mağlup ederken, Heurtel 12 sayı, 1 ribaunt, 15 asist ve 1 top çalma ile double double yapmıştı. Fransız oyuncumuz 15 asist ile hem sezonun bir maçtaki en çok asist rakamına ulaşmış, hem kendi Euroleague asist rekorunu egale etmişti.

Şubat ayının ikinci karşılaşmasında Abdi İpekçi Spor Salonu’nda -16. dakikasını 19 sayı fark ile geride geçtiğimiz- EA7 Emporio Armani Milan karşılaşmasından müthiş bir geri dönüş ile 90-86 kazanan takımımızda Thomas Heurtel galibiyete 17 sayı, 2 ribaunt ve 6 asist ile katkı vermişti.

Ayın son karşılaşmasında geçtiğimiz hafta içinde Baskonia Vitoria Gasteiz’i Abdi İpekçi Spor Salonu’nda 96-85 mağlup eden Anadolu Efes’te 21 sayı, 2 ribaunt, 11 asist istatistikleri ile mücadele eden Thomas Heurtel, aynı zamanda haftanın en çok asist yapan oyuncusu olmuştu.

Heurtel üç karşılaşmada maç başına 16,7 sayı ve 10,7 asist ortalamaları ile mücadele etti.

13 yıldır verilen "ayın en değerli oyuncusu" ödüllerinde 2005-06 sezonunda Kaya Peker Kasım ayının ve 2014-15 sezonunda Dario Saric de Kasım ayının en değerli performanslarına imza atarken, Şubat ayının MVP'si seçilen başarılı oyuncumuz Thomas Heurtel, Anadolu Efes'ten "ayın en değerli performansına" imza atan üçüncü oyuncu oldu.

Etiketler:
  • Thomas Heurtel
  • Turkish Airlines Euroleague