Euroleague’de Konuğumuz Alba Berlin...

Turkish Airlines Euroleague ikinci hafta karşılaşmasında 11 Ekim 2019, Cuma günü Almanya’nın Alba Berlin takımını konuk ediyoruz. Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak olan karşılaşma 20:30’da başlayacak ve beIN Sports Haber ekranlarından naklen yayınlanacak.

Avrupa arenasındaki 660. maçına çıkacak olan takımımız, bugüne kadar Avrupa kupalarında oynadığı 659 karşılaşmada 364 galibiyet ve 295 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 55,2) aldı.

2001-02 sezonundan itibaren katıldığı Turkish Airlines Euroleague’de ise 412. maçına çıkacak olan Anadolu Efes, bu kupada bugüne kadar oynadığı 411 karşılaşmada 207 galibiyet ve 204 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 50,4) elde etti.

Anadolu Efes ile Alba Berlin, Avrupa kupalarında bugüne kadar 10 kez karşılaşırken, takımımız dokuz galibiyet ve bir mağlubiyet aldı. İki ekip arasında FIBA organizasyonlarında oynanan iki maçta takımımız iki galibiyet elde ederken, Turkish Airlines Euroleague’de iki takım arasında oynanan sekiz karşılaşmada takımımız yedi galibiyet ve bir mağlubiyet elde etti.

Turkish Airlines Euroleague’in ilk haftasında Anadolu Efes, İspanya’nın Barcelona takımına Sinan Erdem Spor Salonu’nda 64-74 mağlup olmuş, Alba Berlin ise Rusya’nın Zenit St Petersburg takımını evinde 85-65 yenmişti. Euroleague’de ilk haftanın ardından Anadolu Efes bir mağlubiyet ve averaj ile 13. sırada, Alba Berlin ise bir galibiyet ve averaj ile ikinci sırada yer alıyor.

Etiketler:
  • Anadolu Efes
  • Turkish Airlines Euroleague
  • ALBA Berlin