Euroleague’deki İkinci Çift Maç Haftasına Asvel Deplasmanında Başlıyoruz...

Turkish Airlines Euroleague’in dokuzuncu haftasında 19 Kasım 2019, Salı günü Fransa’nın LDLC Asvel Villeurbanne takımına konuk oluyoruz. Astroballe Arena’da oynanacak olan karşılaşma TSİ 22:45’te başlayacak ve beIN Sports Haber ekranlarından naklen yayınlanacak.

Avrupa arenasındaki 667. maçına çıkacak olan takımımız, bugüne kadar Avrupa kupalarında oynadığı 666 karşılaşmada 370 galibiyet ve 296 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 55,6) aldı.

2001-02 sezonundan itibaren katıldığı Turkish Airlines Euroleague’de ise 419. maçına çıkacak olan Anadolu Efes, bu kupada bugüne kadar oynadığı 418 karşılaşmada 213 galibiyet ve 205 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 51,0) elde etti.

Anadolu Efes ile LDLC Asvel Villeurbanne Avrupa kupalarında bugüne kadar sekiz kez karşılaşırken, takımımız beş galibiyet ve üç mağlubiyet aldı. İki ekip arasında FIBA organizasyonlarında oynanan altı maçta takımımız üç galibiyet ve üç mağlubiyet elde ederken, Turkish Airlines Euroleague’de iki takım arasında oynanan iki karşılaşmada takımımız iki galibiyet elde etti.

Turkish Airlines Euroleague’in sekizinci haftasında Anadolu Efes, Rusya’nın Zenit St Petersburg takımını Sinan Erdem Spor Salonu’nda 90-88 mağlup etmiş, LDLC Asvel Villeurbanne ise Sırbistan ekibi Kızılyıldız mts’yi deplasmanda 74-72 yenmişti. Euroleague’de sekizinci haftanın ardından Anadolu Efes altı galibiyet ve iki mağlubiyet ile beşinci, LDLC Asvel Villeurbanne ise beş galibiyet ve üç mağlubiyet ile sekizinci sırada yer alıyor.

Etiketler:
  • Anadolu Efes
  • Turkish Airlines Euroleague
  • LDLC Asvel Villeurbanne