Euroleague’in Yedinci Haftasında Zalgiris Kaunas’ı Konuk Ediyoruz...

Turkish Airlines Euroleague yedinci hafta maçında 9 Kasım 2023, Perşembe günü Litvanya’nın Zalgiris Kaunas takımını konuk ediyoruz. Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak olan karşılaşma 20:30’da başlayacak ve S Sport 2 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Oyuncularımız, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85. yılının anısına, Lord Kinross ve Andrew Mango’nun Atatürk kitaplarının İngilizce edisyonlarını maç öncesinde Zalgiris Kaunas oyuncularına ve teknik heyetine hediye edecek.

Takımımız, Cumhuriyetimizin 100. yılına özel tasarlanan, göğsünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün silüetinin bulunduğu özel formayla sahaya çıkacak.

Mücadelenin devre arasında İstanbul Teknik Üniversitesi 250. Yıl Çok Sesli Öğrenci Korosu, Atatürk’ün anıldığı özel günde Ulu Önderimizin sevdiği şarkıları seslendirecek.

Avrupa arenasındaki 808. maçına çıkacak olan takımımız, bugüne kadar Avrupa kupalarında oynadığı 807 karşılaşmada 457 galibiyet ve 350 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 56,6) aldı.

2001-02 sezonundan itibaren katıldığı Turkish Airlines Euroleague’de ise 560. maçına çıkacak olan Anadolu Efes, bu kupada bugüne kadar oynadığı 559 karşılaşmada 300 galibiyet ve 259 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 53,7) elde etti.

Anadolu Efes ile Zalgiris Kaunas, Avrupa kupalarında bugüne kadar 26 kez karşılaşırken, takımımız 13 galibiyet ve 13 mağlubiyet aldı. İki ekip arasında FIBA organizasyonlarında oynanan dört karşılaşmada Anadolu Efes bir galibiyet ve üç mağlubiyet alırken, Turkish Airlines Euroleague’de iki takım arasında oynanan 22 karşılaşmada ise takımımız 12 galibiyet ve 10 mağlubiyet elde etti.

Turkish Airlines Euroleague’in altıncı haftasında Anadolu Efes İtalya’nın Virtus Segafredo Bologna takımına deplasmanda 93-81 mağlup olmuş, Zalgiris Kaunas ise Fransa’nın LDLC Asvel Villeurbanne takımına evinde 91-88 yenilmişti. Euroleague’de altıncı haftanın ardından Anadolu Efes iki galibiyet ve dört mağlubiyet ile 15., Zalgiris Kaunas ise üç galibiyet ve üç mağlubiyet ile dokuzuncu sırada yer alıyor.