Euroleague One Team Haftası’nda Maccabi Fox Tel Aviv deplasmanındayız...

Anadolu Efes Turkish Airlines Euroleague 10. hafta karşılaşmasında 1 Aralık 2016, Perşembe günü İsrail’in Maccabi Fox Tel Aviv takımı ile deplasmanda mücadele ediyor. Menora Mivtachim Arena’da oynanacak olan karşılaşma TSİ 22:05’de başlayacak ve Lig TV 3 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Bu karşılaşmada, Turkish Airlines Euroleague’in basketbol aracılığıyla toplumları geliştirmeyi hedefleyen sosyal sorumluluk programı olan “One Team” kapsamında “Özel Olimpiyatlar sporcuları ve Maccabi Fox Tel Aviv’in One Team Programı katılımcıları” maç öncesinde sahada iki takım oyuncuları ile birlikte yerlerini alacak.

Avrupa arenasındaki 566. maçına çıkacak olan takımımız, bugüne kadar Avrupa kupalarında oynadığı 565 karşılaşmada 318 galibiyet ve 247 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 56,3) aldı.

2001-02 sezonundan itibaren katıldığı Turkish Airlines Euroleague’de ise 318. maçına çıkacak olan Anadolu Efes, bu kupada bugüne kadar oynadığı 317 karşılaşmada 161 galibiyet ve 156 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 50,8) elde etti.

Anadolu Efes ile Maccabi Fox Tel Aviv, Avrupa kupalarında bugüne kadar 21 kez karşılaşırken, takımımız 10 galibiyet ve 11 mağlubiyet elde etti. İki takım arasında FIBA organizasyonlarında oynanan 11 karşılaşmanın yedisinde Anadolu Efes, dördünde Maccabi Fox Tel Aviv sahadan galip ayrılırken, 2001-02 sezonundan itibaren katıldığı Turkish Airlines Euroleague’de Maccabi Fox Tel Aviv ile 10 kez karşılaşan takımımız üç galibiyet ve yedi mağlubiyet elde etti.

Turkish Airlines Euroleague’in dokuzuncu haftasında Anadolu Efes Sırbistan’ın Kızılyıldız takımını Abdi İpekçi Spor Salonu’nda 100-79 mağlup etmiş, Maccabi Fox Tel Aviv, Yunanistan’ın Olympiacos takımını deplasmanda 80-73 yenmişti. Euroleague’de dokuz hafta sonrasında Anadolu Efes dört galibiyet ve beş mağlubiyet ile 11. sırada, Maccabi Fox Tel Aviv ise beş galibiyet ve dört mağlubiyet ile dördüncü sırada yer alıyor.

Etiketler:
  • Turkish Airlines Euroleague
  • Maccabi Fox Tel Aviv