Fenerbahçe Beko ile Bu Kez BSL'de Karşılaşıyoruz...

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 26. hafta maçında Fenerbahçe Beko’ya konuk oluyoruz. 8 Nisan 2024, Pazartesi günü Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanacak olan karşılaşma 20:30’da başlayacak ve beIN Sports 5 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Takımımız, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 25. hafta maçında Aliağa Petkim’i Sinan Erdem Spor Salonu’nda 98-73 mağlup etmiş, Fenerbahçe Beko’nun Beşiktaş Emlakjet ile oynayacağı karşılaşma ise ertelenmişti. Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde 25. haftanın ardından takımımız 22 galibiyet ve üç mağlubiyet ile lider, bir maçı eksik Fenerbahçe Beko ise 21 galibiyet ve üç mağlubiyet ile ikinci sırada bulunuyor.

Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko maçı ile birlikte Türkiye’deki 1701. resmi maçına çıkacak. Takımımız, bugüne kadar Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde 1558, Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda 24, Türkiye Kupası’nda 115, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Kupası’nda iki ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Kupası’nda bir kez mücadele etti.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde 1559. maçına çıkacak olan Anadolu Efes, ligde bugüne kadar oynadığı 1558 karşılaşmada 1215 galibiyet, 340 mağlubiyet ve 3 beraberlik elde etti. (Galibiyet yüzdesi: % 77,98)

Ligin ilk yarısında iki ekip arasında Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı takımımız 81-80 kazanmıştı.

Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko arasında bugüne kadar oynanan 179 karşılaşmada takımımız 109 galibiyet ve 70 mağlubiyet elde etti.

İki ekip arasında Türkiye Ligi’nde oynanan 154 karşılaşmada Anadolu Efes 92 galibiyet ve 62 mağlubiyet aldı.

Türkiye Kupası’nda iki takım arasında oynanan 16 karşılaşmanın 11’inden Anadolu Efes galibiyet ile ayrılırken, Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko arasında bugüne kadar oynanan sekiz karşılaşmanın beşinde takımımız sahadan galibiyet ile ayrılan taraf oldu. İki takım arasında GSGM Kupası’nda oynanan tek karşılaşmadan ise takımımız sahadan galibiyet ile ayrıldı.